Politiek

Bericht van Freek Jansen: Alles gaat toppie, Thierry Baudet verrichtte meerdere heldendaden

16-12-2020 17:47

Freek Jansen en Thierry Baudet. (Screenshot FvD YouTube)

Aan TPO gelekt appje van Freek Jansen uit de JFVD-groep. Lees ook – Thierry Baudet dolblij met rapport van WC Eend over WC Eend

Beste JFVD-ers,

We hebben vier zware weken achter de rug. Voor mij persoonlijk was het een vreselijke tijd, maar ik denk voor veel van jullie net zo zeer. Alles waar we de afgelopen vier jaar aan hebben gebouwd leek in een kwestie van dagen in te storten en te verdwijnen. We hebben met heel veel pijn moeten toekijken hoe JFVD werd besmeurd en belasterd en hoe 5.000 JFVD-ers op één grote hoop werden gegooid met een paar mensen die idiote appjes hadden gestuurd.

Ik heb ontzettend veel steun ontvangen vanuit JFVD; van hubcoördinatoren, crewleden of andere leden. En daar wil ik jullie voor bedanken. In dit soort tijden wordt het meest duidelijk wie je vrienden zijn en op wie je echt kunt rekenen. En wat mij enorm heeft gesterkt is dat JFVD is blijven staan als een huis.

En dat bewijst nog maar weer eens dat JFVD altijd veel meer is geweest dan een politieke jongerenorganisatie. Zo anders dan een JOVD, een JD of een JS. Geen vergaderclubje met bestuurtjes die elkaar intern bevechten, maar een hechte familie van gelijkgestemden. Wij zijn een vereniging van duizenden gedreven jonge mensen met een gemeenschappelijk doel – wij zijn idealisten! En JFVD is een plek waar je even niet de enige bent in je vriendengroep die niet in al die klimaatgekkigheid gelooft, waar je je niet telkens hoeft te verantwoorden over je mening. Het is een plek waar je jezelf kan zijn. Een plek waar je thuis kan komen, waar we samen zijn.

Op zaterdag 21 november verscheen in Het Parool een artikel over appjes die door leden van onze vereniging waren verstuurd. We hebben gelijk gezegd – en hierbij wil ik dat nogmaals stellig bekrachtigen: we nemen afstand van alle vormen van antisemitisme, racisme, homohaat, nazisme, fascisme, enzovoorts. Dit hebben we altijd gezegd. We hebben die zaterdag dan ook direct krachtig ingegrepen: de personen die het betrof zijn uit hun functie gezet en we startten in nauw overleg met het partijbestuur van FVD een onderzoek om te bekijken of er fouten waren gemaakt en of we andere maatregelen moesten nemen. Maar direct werd toen duidelijk dat sommigen binnen de partij een geheel andere agenda hadden: men wilde de uitkomst van het onderzoek niet afwachten. De hele JFVD moest worden opgeheven! In een poging een lang gekoesterde hoop te realiseren – de macht in de partij over te nemen – maakten Nanninga, Kreuger, Rob Roos en Nicki Pouw grote stennis op Twitter en elders.

Hij bleef ons steunen, ondanks alle druk die op hem werd uitgeoefend. Hij trad terug als lijsttrekker en lokte zo de coupplegers uit hun holen. Ook Eerdmans, Vlaardingerbroek, Vogelaar en enkelen in het partijbestuur bekenden kleur. Maar toen gebeurde iets wat niemand zag aankomen: als Odysseus keerde Thierry terug op Ithaka. Bijna 80 procent van ALLE LEDEN steunde hem in een referendum. Na álle laster die over hem en ons was uitgestort! Het is duidelijk dat de mensen er dwars doorheen keken en dat we met volle kracht weer vooruit kunnen gaan. Wat een geweldig moment!

Gisteren kwamen de resultaten van het onderzoek met als belangrijkste conclusie dat er geen verwijtbaar handelen is van het JFVD-bestuur of de Tweede Kamerfractie. Eens te meer werd duidelijk hoezeer dit een georkestreerde lastercampagne was. Lees het rapport op onze site.

En blijf samen met ons deel van de familie.

Heel binnenkort komen we met meer nieuws!

Jullie voorzitter,

Freek Jansen