Politiek

Thierry Baudet dolblij met rapport van WC Eend over WC Eend

15-12-2020 19:45

Thierry Baudet met op de achtergrond Freek Jansen bij Jinek.

Helemaal niets aan de hand bij JFVD, meldt Thierry Baudet dinsdagavond in een mail aan de leden van zijn partij. Het onderzoek naar de kwestie van antisemitische apps bij de jongerenbeweging van Forum voor Democratie is afgerond en wat blijkt:

“Het is een grondig en serieus rapport, waarin op geen enkele wijze wordt verbloemd of vergoelijkt. U kunt het integraal lezen op de website van de JFVD. En u kunt zich mijn opluchting voorstellen, toen ik las dat er geen verwijtbaar handelen is geconstateerd, noch bij mij, bij de Tweede Kamerfractie of het FVD bestuur, noch bij de JFVD en/of bij Freek Jansen.”

Conclusies hier, details daar. Er was sprake van een persoonsverwisseling, sorry. En de lui die we hebben geroyeerd hebben we terecht geroyeerd.

Het onderzoek is mede uitgevoerd door Wybren van Haga. Bekend van de quote uit een geluidsopname in handen van De Telegraaf:

“Niemand wist dat het de Ruben was die de appjes had verstuurd. Freek blijkbaar wel. Dit is een van de dingen waarvan je je afvraagt: heb jij je verantwoordelijkheid genomen in je functioneren als voorzitter van JFvD. Dat schuurt dan.”

Baudet sluit op zijn beurt de mail aan zijn leden af:

“Voor nu neem ik dit moment graag te baat om nogmaals mijn afschuw uit te spreken over denkbeelden gerelateerd aan nazisme, fascisme, antisemitisme, racisme of homohaat. Forum voor Democratie staat voor een samenleving waarin volstrekt andere waardencentraal staan: waarden als gelijkheid, vrijheid en tolerantie. Niemand die mij persoonlijk kent zal mij ervan verdenken ooit een persoon wegens afkomst, geaardheid, geslacht of godsdienst minder waard te hebben gevonden dan om-het-even welke andere persoon dan ook. Ook niemand die mijn boeken en werk kent zal dit betwijfelen.”

Lees ook Advies commissie financiering politieke partijen: Geef Forum voor Democratie boete van 25.000 euro

Bonusquote – Eva Vlaardingerbroek: Thierry Baudet maakte op mij een ernstig verwarde indruk