Politiek

Bonusquote – Thierry Baudet: Ik wacht op het moment dat ik van kannibalisme wordt beschuldigd

16-12-2020 16:30

Thierry Baudet. (Screenshot Tweede Kamer)

De discussie over het op afstand psychisch diagnosticeren van politici begon in de jaren zestig toen Bruce Mazlish een denktank opzette om het brein van de Amerikaanse president Richard Nixon te ontleden. Psychohistorie heet de ‘kunde’. De American Psychiatric Association moest er weinig van hebben en deed de praktijk in 1976 in de ban, al laaide het diagnosticeren na het aantreden van Donald Trump weer op. Mooi terugleesverhaal hier.

Woensdag besloot acteur Pierre Bokma Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet te diagnosticeren:

Waarop de FvD’er snedig terugslaat:

En zo speelt Bokma Baudet dus in de kaart. Want er zijn nul komma nul aanwijzingen dat de FvD’er een vrouwenmepper is. De politicus heeft dit jaar zijn karretje effectief in de poep gereden. Door zijn eigen uitspraken en handelen. Een en ander is inmiddels vastgelegd in verschillende boeken.

Feiten zijn altijd beter dan volstrekt ongefundeerde aannames. Er zijn honderdmiljoentriljard redenen waarom Thierry Baudet zijn karretje in de poep heeft gereden. Acteur Pierre Bokma kiest uitgerekend de verkeerde. De progressieve Amsterdamse grachtengordel blijft funny.

Lees ook – Thierry Baudet dolblij met rapport van WC Eend over WC Eend