Politiek

Emmens PVV-raadslid Tom Kuilder vervolgd voor stalking oud-partijgenote

17-12-2020 12:20

PVV-raadslid Tom Kuilder uit Emmen wordt strafrechtelijk vervolgd wegens stalking van het Almelose gemeenteraadslid Patricia Pol. Kuilder wordt ervan verdacht dat hij de politica, zelf oud-PVV’er, maandenlang heeft belaagd. Ook zou hij haar met seksueel getinte berichten hebben lastig gevallen. Dat meldt RTV Drenthe donderdag.

Lees ook – Emmense fractievoorzitter Tom Kuilder (PVV) treedt terug, wordt gewoon raadslid

Kuilder moet zich hiervoor op 2 maart verantwoorden voor de politierechter in Assen. Dat blijkt uit stukken in handen van RTV Drenthe en RTV Oost. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dat Kuilder stalking ten laste wordt gelegd.

De twee kennen elkaar via de politiek. De vonk sloeg over toen Geert Wilders in Emmen was voor de PVV-campagnedag in maart 2018. Patricia Pol maakte voorheen ook deel uit van de PVV, maar na interne strubbelingen zit ze nu met haar eigen partij Forum voor Rechts in de gemeenteraad van Almelo.

Pol en Kuilder hadden enkele maanden een relatie. Daarna zou hij Pol veelvuldig lastig hebben gevallen. Het gaat hierbij om de periode tussen oktober 2019 en april 2020.