Binnenland

ChristenUnie: ‘Huidige VVD te rechts om in de toekomst mee te regeren’

21-12-2020 16:14

De VVD zal een flinke ruk naar links moeten maken als het nog een keer samen wil regeren met de ChristenUnie. Tegenover BNR Radio laat CU-voorman Gert-Jan Segers weten dat zowel de arbeidsmarkt als de woningmarkt om totaal andere oplossingen vragen dan nu worden aangedragen:

“Tot nu toe zijn er vooral liberale antwoorden geweest, maatregelen die uitgaan van individualisme, dat zet de toon. Wij willen een samenleving waarin je zorg hebt voor elkaar, met een veel beschermender overheid. De VVD moet echt een paar stappen zetten willen we verder kunnen.”

De ChristenUnie wil dan ook absoluut niet meer terug naar het Nederland van voor de coronacrisis. Het belastingstelsel, de zorg en zelfs het gehele globale financiële stelsel moeten volgens Segers flink op de schop. Voortaan zullen de sociaal-christenen zich enkel nog inzetten voor een economie die om mensen draait, wonend in een land dat zorgt voor de schepping.

Meer geld voor leraren en uitkeringstrekkers. Meer geld voor mensen in de zorg en meer compassie met vluchtelingen dus. Kapotbenieuwd hoeveel deze kroonjuwelen straks echt waard zijn wanneer ze aan de onderhandelingstafel kunnen worden ingewisseld voor echte macht.