Binnenland

Neergestoken AH-medewerker Amsterdam was slachtoffer drillrapruzie

23-12-2020 11:55

In de Amsterdamse Watergraafsmeer is dinsdagmiddag een medewerker van Albert Heijn neergestoken. Aanvankelijk wees veel erop dat het ging om een mondkapjesweigeraar die agressief werd. Volgens de doorgaans goed ingevoerde misdaadjournalist Paul Vugts gaat het echter om een drillrapvete

Diverse goede bronnen bevestigen aan Het Parool dat het slachtoffer lid is van drillrapformatie Z42 uit de K-buurt in de Bijlmer. Die groep is weer nauw verbonden aan drillgroep KSB, wat staat voor Kikkenstein Bende.

De dader zou gelieerd zijn aan de rivalen van FOG uit Venserpolder, de wijk die de rappers Zone 2 noemen. Op sociale media zijn beelden geplaatst van een nieuwsbericht over de steekpartij met daarbij de tekst ‘fogwinning’.

*Vrienden van het slachtoffer zijn woedend omdat hij zich niet heeft kunnen verdedigen, omdat hij op zijn werk geen mes kan dragen.*

Drillrap is een vorm van hiphop waarin geweld een grote rol speelt. Dat leidde tot meerdere steekincidenten. Dit is overigens wat burgemeester Femke Halsema ervan vindt: