Binnenland

Willem Engel verwacht monsterwinst van 35 zetels voor zijn wappiepartij

07-01-2021 14:16

Screenshot van Kandidaat-Kamerlid Willem Engel

Wappie des Vaderlands Willem Engel verwacht voor de aankomende verkiezingen een klinkende overwinning voor de politieke partij Vrij en Sociaal Nederland (VSN). De dansleraar, zelf nummer drie op de lijst, voorspelt namelijk niets minder dan de grootste politieke aardverschuiving in Nederland ooit. Het volk is volgens hem meer dan bereid om in opstand te komen tegen het kabinet vanwege de coronamaatregelen.

“Ik denk dat 35 zetels reëel is voor ons, veel mensen zijn er helemaal klaar mee.”

Dat de partij in de polls strak op nul zetels staat doet hem als geroutineerd complotdenker natuurlijk weinig. Net zoals de peilingen die laten zien dat 71% van het land juist strengere maatregelen wil. Deze hebben volgens de voorman van VirusWaarheid geen enkele waarde, want fake news. Wel heeft de journalist van het Brabants Dagblad zich met deze vraag direct ontmaskerd als kabinetsmedewerker met een dubbele agenda vindt Engel.

In het verkiezingsprogramma van de VSN wordt onder andere gepleit voor speciale coronaziekenhuizen. Volgens partijleider Bas Filippini zijn een paar extra bedden namelijk genoeg om het probleem op te lossen. Het personeelstekort in de zorg is immers een hoax:

“Kom nou. Je maakt mij niet wijs dat je in tien maanden tijd niet een paar ziekenhuizen kunt bouwen met genoeg personeel.”

Een duidelijk verkiezingsprogramma met meer van zulke geniale ingevingen heeft de VSN helaas niet. Als we verslaggevers ter plaatse mogen geloven is dit ergens ook maar het beste voor de partij zelf. De standpunten en ideeën van de VSN zweven namelijk nog harder door de ruimte dan de leden zelf. Zelfs de grootste praatjesmaker kan daar geen vastomlijnd partijprogram van bakken.