Opinie

Bert Brussen – Voor Volkskrant-columnist Bert Wagendorp kan wraak niet bloedig genoeg zijn

08-01-2021 15:23

De bestorming van het Capitool door complotwappies en andere typische Twitteraars was voor Volkskrant-columnist Bert Wagendorp beslist niet bloedig genoeg. Wat hem betreft was die foprevolutie voor en door krankzinnigen geëindigd in een massaslachtpartij van andersbreivikiaanse proporties waarbij het bloed als wassend water over de trappen van het Capitool naar beneden sijpelt en koppen op Frans republikeinse wijze rollen. Niet omdat hij zo graag lijken ziet maar omdat hij alle (!) Trump-aanhangers, zowel zijn Amerikaanse kiezers als zijn sympathisanten in de Nederlandse politiek, wil kunnen framen als bloeddorstige psychopaten. Alleen maar omdat ze al die jaren de meerdere malen voor een vredesnobelprijs genomineerde president Trump hebben bewonderd.

Lees ook: Bert Wagendorp had een natte droom

Voor rancuneuze proto-fascisten als Wagendorp is het simpel: wie ooit iets in Trump heeft gezien was er als het ware zelf bij tijdens de bestorming van het Capitool. Trump was de satan, Trump is de satan, Trump zal altijd de satan zijn. Wagendorp heeft zichzelf gekroond als keizer van zijn particuliere complotuniversum waarin weliswaar geen uit ‘reptielen bestaande pedoseksuele elite die baby’s offert’ (lol) bestaat, maar waar Trump als hellekoning zijn demonenlegers uit de onderwereld aanvoert terwijl hij werelden eet.

De haatzaaiende rancune van ‘tolerante’ verdraagzaamheidscolumnisten als Wagendorp in zogenaamde ‘kwaliteitskranten’ is illustratief voor de hedendaagse immer ‘verschillige’ woke-intersectionele ‘inclusieve’ dialoogideologie: wie eenmaal Trump heeft gestemd is voor altijd schuldig. Wie eenmaal als blanke is geboren is voor altijd schuldig. Wie cis-gender is, is voor altijd schuldig. Wie succes heeft is voor altijd schuldig. Wie heteroseksueel is, is voor altijd schuldig. Wie man is, is voor altijd schuldig. Wie talent heeft is voor altijd schuldig. Wie afwijkt van de voorgeschreven moraal is voor altijd schuldig.

Lees meer van Bert Brussen

Er is geen genade. Nooit. Je kunt boete doen en je laten cancelen door hysterische dramhordes Metoo-twitteraarsters, maar van de woke erfzonde kom je nooit meer af. Zelfs God was nog genadiger toen hij Zijn mislukte wereld met Zijn onbedoeld over vrije wil beschikkende, naar Zijn aangezicht geschapen onderworpenen onder water zette om het voor eens en voor altijd te reinigen.

Voor Wagendorp is er maar één doel dat alle middelen heiligt en dat is wraak. Wraak en vernietiging. Wie niet naar zijn woorden wil luisteren moet maar voelen. Leed wil hij zien. Voor eeuwig.

Bert Wagendorp is de personificatie van verwend, gekrenkt, afgewezen, gefrustreerd, middelmatig, halfgetalenteerd, drammend,  burgerlijk Nederland.

Een roemloze drol met een vrolijk wapperend vlaggetje.

 

Neem geen Volkskrant-abonnement, neem een TPO+-abonnement!

 

Lees ook: Bert Wagendorp is een oerdomme, krankzinnige columnist, een gevaarlijke gek

Lees ook: Volkskrant-columnist Bert Wagendorp is een onbeschaafde, hatende schreeuwlelijk

Lees ook: Volkskrant Charlie Hebdo’t rancuneus citaat Bert Wagendorp van voorpagina