Politiek

Hier het bewijs dat opgestapt Zeister GroenLinks-fractievoorzitter Ronald Camstra achter trollenaccount zit

04-02-2021 17:50

Eerder op de dag werd bekend dat Ronald Camstra op is gestapt als fractievoorzitter GroenLinks Zeist. Gedoe met een trollenleger, Camstra wil niet toegeven dat hij er zelf achter zit maar de ‘negatieve reacties, valse aantijgingen en beschuldigingen op social media’ spelen hem parten. “Deze kosten mij steeds meer negatieve energie en leiden steeds meer af van het werk als raadslid”, in een verklaring. GroenLinks Zeist heeft inmiddels een onderzoek afgekondigd want ‘nog altijd geen onomstotelijk bewijs’.

Update 21.43 – GroenLinks Zeist geeft toe dat opgestapte fractievoorzitter sinds 2017 trollenleger aanstuurde en nepnieuws verspreidde

Wie echter probeert het Google-account van Noortje van Breukelen (de mysterieuze mevrouw uit Zeist die in columns en op social media voortdurend het Zeister GroenLinks-beleid ophemelde) te herstellen, krijgt te zien dat er een code wordt gestuurd voor een account dat cam****.** bevat. Gezien het aantal lettertekens zou het kunnen gaan om Camstra.nl, het internetdomein dat is gekoppeld aan de bedrijfswebsite van het communicatieadviesbureau van Ronald Camstra, ontdekte RTV Utrecht donderdagmiddag. Camstra gebruikt dus zijn eigen email als hersteladres voor zijn nepnieuws-operatie.

Of zoals de Utrechtse journalist Wouter de Heus de kwestie samenvat: