Binnenland

VVD wil minder minder minder samenwerking met de PVV

05-02-2021 12:31

Mark Rutte

De verkiezingen komen eraan en dus profileren allerlei partijen zich een ongans door andere partijen uit te sluiten. Zo is de ChristenUnie ineens afgeknapt op Mark Rutte, vindt de SGP de FvD ‘des duivels’ en wil de VVD nu snel minder minder minder PVV. Bij Goedemorgen Nederland laat Bente Becker (VVD nr.4) weten dat de partij van Wilders er maar rare ideeën op nahoudt:

”De PVV pleit voor een Nexit en heeft zulke rare uitspraken gedaan. Een samenwerking zie ik nu niet gebeuren.”

Becker meent verder dat de liberale partij het best goed gedaan heeft op het gebied van vluchtelingen. Zo zorgt de Turkije-deal er volgens haar voor dat er meer mensen worden opgevangen in de regio. Wel vindt ze het jammer dat Marokko maar mondjesmaat illegale landgenoten terugneemt.

“Spanje heeft bijvoorbeeld wel afspraken met Marokko om uitgeprocedeerde asielzoekers terug te nemen, maar niet met Nederland. Dit betekent dat het voor Nederland een stuk moeilijker is om mensen terug te sturen.”

Een quote die de Brusselse houding tegenover vluchtelingen ook wel goed samenvat: de unie eist solidariteit voor vluchtelingen van haar leden, behalve als er een rotte appel tussenzit. Dan mag je als bescheiden handelsnatie helemaal zelf uitzoeken hoe je een corrupt regime kan dwingen om illegale landgenoten terug te nemen.

Fragment uit Goedemorgen Nederland: