Binnenland

Pieter Omtzigt (CDA): democratie is blijkbaar een scheldwoord bij Forum voor Democratie

10-02-2021 12:04

Pieter Omtzigt (CDA) en Thierry Baudet (FvD) in de Tweede Kamer.

Forum voor Democratie is weer eens in opspraak vanwege racistische en homofobe uitspraken in besloten appgroepen. De partij heeft nog geen grondig zelfonderzoek uitgevoerd, maar vermoedt dat het hier wederom gaat om ‘grapjes in een privécontext.’ Baudet is er dan ook van overtuigd dat kwade krachten proberen zijn club kapot te maken.

Tegelijkertijd hebben veel mensen in het land moeite om de humor te ontwaren in uitspraken als: ‘blanken hebben gemiddeld een IQ score van 110, terwijl dat voor latino’s 90 is en voor Afro-Amerikanen 75.’ Volgens Baudet is dit gewoon een vorm van provoceren en zegt iedereen onder gelijkgestemden wel eens foute dingen:

“Iedereen maakt wel eens een opmerking thuis: ik heb een hekel aan sneeuw, terwijl ik eigenlijk dol ben op sneeuw, enzovoorts enzovoorts.”

Thierry Baudet is dus gewoon dol op ‘zwakbegaafde negers’ en waarschijnlijk ook dol op Pieter Omtzigt. Het CDA-Kamerlid komt namelijk ook veelvuldig voorbij in de appgroepjes van Forum. Zo wordt hij door FvD-ers omschreven als: totale dwaas, feitenneuker, cuck en een democraat.

Een cadeau dat deze politicus in verkiezingstijd natuurlijk gretig aanneemt. Zo laat Omtzigt bij Goedemorgen Nederland weten dat hij discussies over IQ en ras hoogst ongepast vindt. Opmerkingen over zijn veronderstelde onderdanige seksuele voorkeuren raken een ervaren politieke dekhengst als Omtzigt natuurlijk al helemaal niet. De kwaliteit van de overige beledigingen is volgens hem eveneens niet best:

“Als ‘democraat’ een belediging is bij Forum voor Democratie vind ik dat een bijzondere. Dat zijn collega’s seksueel getinte scheldwoorden voor mij over hebben, dat vind ik wat minder.”

Het fragment bij WNL: