Politiek

Bonusquotes – Zo werd Pieter Omtzigt gesloopt door zijn eigen CDA

10-06-2021 18:13

Pieter Omtzigt.

Pieter Omtzigt (CDA) werd tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen fors tegengewerkt door zijn eigen partij.  Zo werd hij in communicatie tussen CDA-fractiemedewerkers en -leden ‘psychopaat, zieke man, teringhond, eikel, gestoord en labiel’ genoemd. Dat schrijft Omtzigt in een vertrouwelijk memo dat is bedoeld voor de commissie die de interne lijsttrekkersverkiezing onderzoekt en in handen is van De Limburger (betaallink) waar de Telegraaf een abonnement op heeft.

Lees ook – Dossier Pieter Omtzigt

Omtzigt haalt in het 76 pagina’s tellende vertrouwelijke document keihard uit naar zijn eigen partij. Zo citeert hij meerdere partijgenoten die een plek op de kandidatenlijst voor de Kamerverkiezingen wilden. Zij zouden tijdens hun sollicitatiegesprek expliciet de vraag hebben gekregen of ze Omtzigt steunden. Zeker een van hen, die de vraag met ‘ja’ beantwoordde, kreeg uiteindelijk een lage plek op de lijst.

Als bij het programma Op1 posters van Omtzigt in beeld verschijnen, appt iemand: “Focking Eikel met die Nazi posters.”

Als na de verkiezingen de uitslag voor het CDA fors tegenvalt, hoort Omtzigt van ooggetuigen dat in de ‘warroom’ van het CDA Hitlersnorren zijn getekend op zijn billboards. Die borden zouden vervolgens zijn verbrand, zo kreeg hij te horen.

Omtzigt wil niet reageren. Jammer, want het is de vraag in hoeverre hij zich nu nog (minder) thuisvoelt bij zijn partij. Wat natuurlijk weer invloed gaat hebben op de formatie.

Wordt vervolgd wat Geert Wilders (PVV) betreft:

Lees ook – Van die NCTV-ambtenaar die op Twitter Pieter Omtzigt lastigviel gaan we nooit meer iets horen