Politiek

Traditioneel pro-vaccin Frankrijk werd antivaxx mede dankzij corrupte Big Pharma-minister

05-07-2021 12:45

““Vaccins speelden in complottheorieën lange tijd geen rol, die draaiden om de aanslagen van 11 september 2001, de moord op John F. Kennedy of bewijzen van buitenaards leven dat regeringen zouden achterhouden. Maar vanaf 2010 wordt het verhaal populair dat vaccins een biologisch massavernietigingswapen zijn om genocide te plegen op een deel van de wereldbevolking.”

Mocht in september sprake zijn van een vierde golf door de delta-variant, dan zal de motivatie om zich te laten inenten gelijk ook weer toenemen. “Uiteindelijk is het aantal hardcore anti-vaxers waarschijnlijk niet groter dan 5 procent. De rest bestaat uit twijfelaars en mensen die bang zijn.””

In Frankrijk zijn antivaxxers een vrij nieuw verschijnsel. Omdat Frankrijk Grote Helden als Louis Pasteur heeft voortgebracht was het vertrouwen in de medische (prik)wetenschap altijd traditioneel groot. Tot aan 2010: toen bleek dat de zogenaamd supergevaalrijke H1N1-griep toch niet gevaarlijk was en de maarliefst 94 miljoen vaccins voor niets waren ingekocht, en heel toevallig had de minister van Volksgezondheid vriendjes bij Big Pharma. Sindsdien doen ook de Fransen aan antivaxx, maar volgens het artikel van Kleis Jager in Trouw gaat het allemaal wel goedkomen en zal de vaccinatiebereidheid uiteindelijk 95% bedragen. Ongeveer hetzelfde als in Nederland, al lijkt dat totaal niet zo als je de hele dag doorbrengt op social media en internet waar de vaccinatiebereidheid ongeveer 0% is, maargoed, dat zijn dus die 5% wappies en andere geschifte complotdenkers. Idee: alle antivaxxers naar Madagascar deporteren. Dan noemen we het ‘Forumland’. En dan nu: op naar het TrIbUnAaL!!!1!!!1