Politiek

Israëlisch leger sluit door Sigrid Kaag (D66) gesubsidieerde NGO UAWC

08-07-2021 14:45

D66-leider Sigrid Kaag

Het Israëlische leger (IDF) heeft woensdag het kantoor van de Palestijnse NGO Union of Agricultural Work Committees (UAWC) gesloten. De IDF heeft het hoofdkwartier van de ngo in Al-Bireh woensdag voor zes maanden gesloten en arrestaties verricht. UAWC ligt al langer onder vuur wegens vermeende banden met de terreurorganisatie Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP).

Lees ook – Aangifte tegen Sigrid Kaag (D66) wegens financiering terrorisme

Vorig jaar werd bekend dat twee Palestijnen die worden verdacht van een bomaanslag op een Israëlische familie in augustus 2019 waarbij de 17-jarige Rina Shnerb om het leven kwam, deels werden betaald van Nederlands ontwikkelingsgeld. Het Palestijnse terreurduo werkte tot 2019 voor UAWC. In 2017 hebben beide personen bovendien een pasje gekregen van de Nederlandse Vertegenwoordiging in Ramallah waarmee zij zich konden identificeren als ‘medewerkers van een partnerorganisatie van de Nederlandse vertegenwoordiging’.

Inmiddels demissionair minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag (D66) Kaag schortte de subsidie aan UAWC in 2020 op maar hervatte deze in mei dit jaar.

Kijk ook – Iedereen boos op PVV’ers Gidi Markuszower en Martin Bosma wegens kritiek op Sigrid Kaag (D66)

Lees ook – Sigrid Kaag (D66) loog over bezoek Nederlandse ambassadeur aan nabestaanden Rina Shnerb