Kopschoppers Mallorca – Geenstijl doet wat het sinds 2003 doet; Openbaar Ministerie woedend

29-07-2021 17:27

Vrouwe Justitia. (Pixabay)

Heeft u weleens gehoord van het nieuws- en opinieweblog Geenstijl? De Roze Heeren opgericht in 2003 hebben zich vastgebeten in de casus van de Gooische kopschoppers op Mallorca en qua berichtgeving komt er de afgelopen dagen veel meer naar buiten dan het Openbaar Ministerie (OM) schijnbaar wenselijk acht. Want anders kunnen we de hoofdconclusie van dit persbericht deze donderdag van de staande magistratuur onder het kopje ‘Digitale heksenjacht’ niet lezen:

“Op www.geenstijl.nl is een lijst met namen van de vermeende dadergroep gepubliceerd. Het OM betreurt dat. Het opsporen van daders is het werk van politie en OM. Een beetje googelen is daarvoor echt onvoldoende. De kans is groot dat dit tot verkeerde conclusies leidt en dat kan onschuldige mensen in grote problemen brengen. Bovendien bezorgt deze digitale heksenjacht politie en OM een hoop extra werk, nu mensen zijn bedreigd en mogelijk beveiliging nodig hebben. Tijd en aandacht die politie en OM liever besteden aan het uitzoeken wat op Mallorca precies is gebeurd en het voor de rechter brengen van de juiste personen.”

Let ook op de zin: “Het opsporen van daders is het werk van politie en OM.”

We kunnen het hem helaas niet meer vragen maar benieuwd wat een onlangs geliquideerde misdaadverslaggever van die opmerking had gevonden.

Lees ook – Geenstijl.nl enige medium dat wél gewoon kritisch blijft in zaak mishandeling Frédérique