Media

De ‘boodschap van liefde’ van complot-evangelist Jaap Dieleman

16-10-2021 16:37

Jaap Dieleman. Screenshot Youtube.

“Het aantal mensen dat sterft aan corona is veel minder dan wat je in de media leest.”

“Dit is een plan uit de hel.”

“Je mag het niet zeggen, maar dit is erger dan de Tweede Wereldoorlog, erger dan de Holocaust.”

“Er zijn rapporten waarin staat dat binnen drie tot vijf jaar al deze mensen (gevaccineerden, red.) naar de hel gaan.”

Zo gaat Dieleman – die eerder dit jaar het nieuws haalde met Eyeopener, een magazine vol compotideeën dat hij op vele honderdduizenden adressen in Nederland liet bezorgen – nog even door, tot hij verder moet naar een volgende spreekbeurt.

Dieleman laat zelf weten geen verdere toelichting te willen geven op zijn uitspraken, bijvoorbeeld die over de Holocaust. ,,Het feit dat je alleen over één tekst begint, zegt iets over jou, niet over mij. Dat is geen journalistiek. Je moet mijn boodschap als geheel beoordelen.” En hij hangt op.”

Sinds de opkomst van de coronawappie is er niets dat zo aan corosie onderhevig is als ‘de boodschap van liefde’. In de wappiepraktijk betekent dit vrijwel altijd: coronamaatregelen vergelijken met de Holocaust, elke vorm van rationaliteit of bewijsbare werkelijkheid wegzetten als onderdeel van een ‘dictatuur’ en zoveel mogelijk haat zaaien tegen artsen en wetenschappers die wél gewoon hun best doen de pandemie te bestrijden.

De bekendste verspreider van deze ‘boodschap van liefde’ is natuurlijk de sektarische en viruswaanzinnige corona-ontkenner Willem Engel.

Maar in het christelijk-evangelische totaalwappiecircuit, waarover het AD zaterdag een schokkende reportage publiceert, is het ‘evangelist’ Jaap Dieleman.

“Emeritus hoogleraar Willem Ouweneel: “Zo’n type als Dieleman, die hoort nergens bij, kan niet ter verantwoording worden geroepen. En ondertussen lopen een heleboel mensen achter zijn dwaalideeën aan. Dat is natuurlijk gevaarlijk, dat moet je niet willen. Wat Jaap Dieleman in zo’n dienst over de Holocaust zegt, dat is natuurlijk walgelijk, dat is zo verschrikkelijk.

Ook religieonderzoeker Miranda Klaver stelt dat corona voor iemand als Dieleman een geschenk uit de hemel is geweest. ,”Twintig jaar geleden was hij een grote naam, nu niet meer. Als reli-ondernemer heeft hij nu weer een nieuwe markt gecreëerd.”

Hoed u voor de verspreiders van de ‘boodschap van liefde’!