Nieuws

OMT-leden willen geen maatregelen voor ongevaccineerden, vrezen polarisatie

27-10-2021 11:47

Het lijkt er niet op dat het Outbreak Managment Team (OMT) aan het demissionair kabinet zal adviseren om aparte maatregelen te nemen voor alleen ongevaccineerden. Uit een rondgang langs diverse OMT-leden door NU.nl blijkt dat de meeste OMT-leden daar niets in zien. Ze vrezen voor nog meer polarisatie, denken dat maatregelen moeilijk zijn uit te voeren en willen discriminatie voorkomen.

Wel zeggen de OMT-leden dat mensen zich echt beter aan de regels moeten gaan houden. Ze vinden dat de regels tot nu toe slecht zijn nageleefd en er wordt gevreesd dat mensen zich pas aan de regels gaan houden ‘als het al te laat is’.

NU.nl:

“Ook viroloog Menno de Jong ziet het niet zitten om onderscheid te maken. “Gaan we daarmee niet te veel polariseren?”, vraagt hij zich hardop af.

Hoogleraar infectiepreventie Andreas Voss is evenmin een voorstander, al noemt hij het wel een lastige beslissing. “Ik vind dat de maatschappij zich niet moet laten gijzelen door een minderheid, maar ik ben ook tegen iedere vorm van discriminatie. Ik wil dat iedereen, ook mensen die ervoor gekozen hebben zich niet te laten vaccineren, aan de maatschappij kunnen deelnemen.””

 

Lees ook: OMT-lid: ‘Volledige groepsimmuniteit kunnen we op onze buik schrijven’

Lees ook: RIVM hoopt dat ‘indrukwekkende cijfers’ ongevaccineerden overhaalt tot vaccinatie

Lees ook: Ongevaccineerd Rusland balanceert op randje corona-afgrond, coronadoden stapelen zich op

 

Gebruikte bronnen:

NU.nl.