Nieuws

Algerijn valt Franse politieagenten aan met mes, in Cannes

08-11-2021 18:00

Screenshot Youtube.

In het Franse Cannes is maandagochtend een agent aangevallen door een man met een mes. De agent raakte niet gewond dankzij een kogelwerend vest. De dader werd neergeschoten en raakte zwaargewond.

Het gaat om de 37-jarige Algerijn Lakhdar B., die in het bezit is van een Italiaanse verblijfsvergunning. Hij is niet bekend bij de politie en komt ook niet voor op lijsten van personen die worden gevolgd vanwege islamitische radicalisering.

Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken zegt nog geen zekerheid te hebben over het motief, maar diverse Franse media citeren politiebronnen die er van uitgaan dat de dader ‘uit naam van de profeet’ handelde.

Le Figaro schrijft daarover (vertaald door Google Translate):

“Ernstig gewond – momenteel tussen leven en dood – maakte hij verschillende keren opmerkingen in de naam van de profeet voordat hij werd geneutraliseerd.”

De agent zat samen met drie andere agenten in een politiewagen die stond geparkeerd voor het politiebureau. De dader opende het portier en stak in op de agent in de bestuurdersstoel. Ook probeerde de dader een tweede agent te verwonden, maar werd vervolgens door een derde agent neergeschoten. De dader werd tenminste twee keer in de rug geraakt.

 

Lees ook: Horrorboogschutter Noorwegen is tot islam bekeerde Deen (37), geradicaliseerd, bekend bij politie

Lees ook: Bart Collard – De invloed van de politieke islam is in het Westen groter dan voor 9/11

Lees ook: Franse ambassadeur hekelt uitspraken VOLT Kamerlid Nilüfer Gündoğan over ‘islamofobisch Frankrijk’

 

Gebruikte bronnen:

Reuters.

Le Figaro.

France 24.