Nieuws

Ongevaccineerden Singapore moeten IC-kosten zelf betalen

12-11-2021 13:47

Terwijl in Oostenrijk de coronamaatregelen tegen alleen ongevaccineerden worden opgeschroefd zijn ze in Signapore alweer een stap verder in het zacht dwingen tot vaccinatie. Vanaf volgende maand zullen ongevaccineerden die in het ziekenhuis of IC terechtkomen zelf moeten opdraaien voor de kosten. In Signapore is 85% van de bevolking gevaccineerd maar een meerderheid van de covid-patiënten in ziekenhuizen en IC’s is ongevaccineerd.

Gevaccineerden in Signapore hebben niets te vrezen omdat voor die groep alle zorgkosten volledig worden vergoed door de staat. Maar voor ongevaccineerden kan de rekening oplopen tot meer dan 25.000 Signaporese dollar (16.000 euro). Al kan dit bedrag variëren afhankelijk van ziektekostenverzekering en uiteraard de opnameduur.

In Oostenrijk lijkt het beruchte 2G-systeem, waardoor ongevaccineerden die niet eerder zijn besmet geen toegang meer krijgen tot horeca, musea en festivals, zijn vruchten af te werpen. In de eerste 10 dagen van november lieten maarliefst 125.772 Oostenrijkers zich voor de eerste keer vaccineren. Dat is in tien dagen tijd bijna net zoveel als in de hele maand okotber toen slechts 163.745 Oostenrijkers zich voor de eerste keer lieten vaccineren.

Ook de boosterprikken zijn populair in Oostenrijk sinds begin november nieuwe maatregelen werden aangekondigd: de eerste tien dagen van november ontvingen 234.089 Oostenrijkers een boosterprik. In heel oktober waren dat er nog maar 253.723.

 

Lees ook: BRIEFJE VAN JAN – Aan de ongevaccineerden

Lees ook: 40% Nederlanders wil pakjesavond vieren met ongevaccineerden

Lees ook: Thierry Baudet: ‘Ik ga nog liever dood dan dat ik dat vaccin laat injecteren’

 

Gebruikte bronnen:

Bloomberg.

Krone.