Richard de Mos – Immigratiedrang formatiepartijen: boeren moeten kapot

19-11-2021 13:01

Mark Rutte tijdens zijn wekelijkse persconferentie.

Kabinet Rutte IV gaat naar alle waarschijnlijkheid meer migranten toelaten tot Nederland. Het gaat zowel om meer arbeidsmigranten als om vluchtelingen die Nederland jaarlijks via de Verenigde Naties uitnodigt voor hervestiging. Dat blijkt uit de conceptversie van het nieuwe coalitieakkoord die ChristenUnie-leider Segers ons via de NS heeft aangeboden. Hij vergat de stukken in een trein.

‘Onze verzorgingsstaat komt door de aanhoudende bevolkingsgroei steeds verder onder druk te staan’

Onder tien jaar Rutte kwamen er 750.000 nieuwkomers bij. De verwachting is dat de groei van de bevolking, als gevolg van migratie, aanhoudt met zo’n 82.000 mensen per jaar. Onderzoekers stellen dat het absorptievermogen bereikt is en zien het migratiebeleid als de aanjager van de huidige woningnood. Bovendien komt onze verzorgingsstaat door de aanhoudende bevolkingsgroei steeds verder onder druk te staan en hebben we een schreeuwend tekort aan onder meer agenten, leraren en zorgpersoneel. In plaats van immigratiebeperkende maatregelen in te voeren om ons kleine land leefbaar te houden, wil het nieuwe kabinet dus inzetten op verdere groei van het aantal inwoners van ons land.

Doneer aan TPO!

Slachtoffers van dit onverantwoordelijke beleid zijn de boeren en de inwoners van de grote steden. Met veertien tot negentien miljard euro wil men boeren uitkopen en van hun land verjagen. Naast deze opkoopmiljarden, helpt men ook één van onze sterkste economische pijlers om zeep en jaagt men de honderduizenden werkzamen in de agrarische sector richting bijstand. De grote steden in ons land gaan ook nieuwe klappen krijgen. Woningcorporaties en burgemeesters luidden eerder al de noodklok over het feit dat de situatie in de armste wijken van Nederland in hoog tempo verslechtert. De sociale cohesie en balans in de bevolkingssamenstelling nemen af. Armoede en werkloosheid, taal- en onderwijsachterstanden, veiligheidsproblemen en radicalisering. Armere wijken worden steeds armer en de kansenongelijkheid steeds groter. In plaats van daar wat aan te doen, lag er in een godvergeten trein dus een dramatisch stuk voor Nederland.

Neem een TPO+-abonnement!

En dat terwijl onderzoekers ons toch keer op keer waarschuwen. Zo zei oud-CBS-hoofddemograaf Jan Latten bezorgd te zijn over de migratie naar Nederland en het taboe om daarover te spreken. Hij vreest wat hij de ‘ontmixing’ van de samenleving noemt. En hij waarschuwt voor het grootste tekort dat in de toekomst dreigt: het tekort aan persoonlijke aandacht. Waarom buigt niemand zich over de bevolkingsgroei? Die overkomt ons gewoon aldus VVD-er Henk Kamp. Elk jaar staan we er weer van te kijken. We zijn een rationele samenleving waarin alle zaken worden bedacht en gepland. Maar op dit gebied gebeurt er niets. Er is geen visie. Nada. Onbegrijpelijk. Laat het treinlek alsjeblieft een ‘wake-up-call’ zijn.

Lees ook

Richard de Mos – Een smeerpijp als bewijs van de macht van de elite

Richard de Mos – We hebben geen coronacrisis maar een zorgcrisis

Richard de Mos – Dodelijk tramincident is triest dieptepunt stelselmatige overlast van jeugd in Haagse wijk Ypenburg