Chris Develing – Tijd dat we ons zorgen maken om de annuleerreligie van links Nederland

03-12-2021 13:16

Erica Meiland
Erica Meiland. Screenshot SBS6.

In zijn boek over Erica Meiland citeert Jan Dijkgraaf een aantal negatieve dingen over de Bijbel en het christelijk geloof. Na de publicatie liet een aantal sponsors, zoals Nivea en Hallmark, weten niet meer in zee te willen met de realityster. Ja, wacht even. Dat had natuurlijk niets te maken met haar uitspraken over de Bijbel. Het was haar islamkritiek in hetzelfde hoofdstuk die volgens heel intolerant links niet door de beugel kan.

‘Soms doen we oncomfortabele dingen voor een hoger doel, kan de vermeende schepper van hemel en aarde dat doel niet zijn?’

Maar ik wil het even hebben over de christofobie van Meiland. Geintje natuurlijk. Kritiek op de Bijbel betekent helemaal niet dat je fobisch bent voor christelijke mensen. Ik zou me doodschamen als ik zoiets zou beweren, alleen maar omdat ik niet tegen kritiek kan. Ik ben geen klein kind. Maargoed, haar uitspraken waren niet mis. Als ze haar oude kinderbijbel nog weleens openslaat, denkt ze al snel “hup weg ermee”, vertelt ze. Dat vind ik jammer om te lezen, maar ik ervoer geen moment dat ze mij haatte. Ze schreef ook dat de Bijbelse leer een hoop vrouwenonderdrukking behelst. Dat ben ik niet met haar eens en misschien krijg ik ooit de kans om haar hierover te spreken. Lijkt me voor beiden zeer verhelderend.

Lees ook: BRIEFJE VAN JAN – Aan de Hallmark-directie

Ondertussen vraag ik me af of ik die uitgestoken hand wel moet uitsteken. Niet omdat het onverdiend zou zijn want vrijwel iedereen verdient dat. Maar het wordt zo wel erg eentonig: wéér een nuchtere christen die laat zien hoe je met kritiek omgaat. Ik wil die eer ook een keer aan de moslims gunnen. Ik weet dat de vervolgde Ahmadiyya-moslims soms roosjes uitdelen op straat, maar zo’n Meiland-rel is hét moment om echt even door te pakken.

Daarom deed ik een oproep op twitter: “Welke moslima neemt het op voor Erica Meiland?” Want er zijn toch ook nuchtere moslima’s? Ik had zelfs een ijsbreker voor ze bedacht: ‘Ik snap best dat je denkt dat we onze hoofddoek niet vrijwillig dragen, maar mag ik je dan iets uitleggen over religieuze toewijding?’

Doneer aan TPO!

Ik denk namelijk dat Erica Meiland het verkeerd ziet. Veel hijab-draagsters doen dit hartstikke vrijwillig. Niet omdat ze, zoals Erika suggereert, graag onderdrukt worden of geïndoctrineerd zijn, maar omdat ze dit willen doen voor hun god. We mogen het zien als een offer. Want natuurlijk spreekt het bijna iedere vrouw aan om geen hoofddoek te hoeven dragen. Maar soms doen we nu eenmaal oncomfortabele dingen voor een hoger doel, denk maar aan de coronamaatregelen. Kan de vermeende schepper van hemel en aarde dat doel niet zijn?

Erica is geen hoogvlieger als het gaat om kritiek op religie. Dat ze in het betreffende hoofdstuk vertelt ontzettend veel kennis te halen uit boeken helpt al helemaal niet. Wat we van haar lezen is namelijk clichématig en oppervlakkig. Maar ze mag die mening hebben en daar gaat het om. Praat het gewoon uit, druk haar op het hart dat je niet onderdrukt wordt en misschien komt ze weg met een andere visie. Heerlijk toch?

Lees ook: BRIEFJE VAN JAN – Aan de directie van Emma Matras

Het wordt tijd dat we ons zorgen gaan maken om de annuleerreligie van half links Nederland, die deze vrouw direct wenst te ruineren. Niet eens de moslims zelf, maar agnostische types dansen op het graf van Erica’s carrière. Ze vinden het heerlijk en terecht dat deze vrouw nu meerdere sponsors mist.

Echt eng werd het toen een of andere matrassenboer liet weten Erica’s dochter ook te hebben gecanceld. Ze had namelijk niet openlijk afstand genomen van de uitspraken van haar moeder. En dat moest wel, want de mening van haar moeder was verkeerd, kennelijk.

Wat zijn we, zo kort na de Tweede Wereldoorlog, snel aan het terugkeren naar een verachtelijke cultuur waarin de levens van andere mensen worden geruïneerd vanwege een gedachte in hun hoofd.

Lees ook van Chris Develing:
Abortus: ‘Baas in eigen buik’? Baas in eigen blabla!
Europees recht en Victoria Koblenko
Hoe Corona ons denken over abortus voorgoed kan veranderen

 


 

Advertentie

True managed webspace

Podcasts