Politiek

‘Je kunt je sekse (M/V) feitelijk niet veranderen, we zijn een biologische soort’

11-12-2021 12:36

gender neutraal toilet
Shutterstock.

“Je kunt je sekse feitelijk niet veranderen. Wij zijn onderdeel van de natuur, we zijn een biologische soort. Niet alles is een sociaal construct, daar geloof ik niet in.

Het is een feit dat onze sekse biologisch is bepaald in onze lichaamscellen. Je kunt hormonen nemen en je penis laten verwijderen, alleen daarmee bén je geen vrouw. Dit klinkt grof en ongelofelijk beledigend. Maar we moeten deze waarheid wel kunnen benoemen.

Op sommige scholen zijn zelfs tien op de dertig kinderen non-binair. Het is een trend.

Het is winstgevend om ons op te delen in een soort verhandelbare eenheden. Met honderd verschillende identiteiten kun je honderd verschillende producten verkopen. En iedereen is op zoek naar een label, vaak online.

Als het idee dat genderidentiteit het belangrijkste is zich verspreidt door de cultuur, dan krijgen kinderen dat ook mee.

Als ik nu achttien was geweest, was ik hier ook helemaal voor gevallen. In mijn tijd gingen we voor een neuspiercing en coole kleren.

Er zijn kinderen in genderklinieken die zich aangetrokken voelen tot dezelfde sekse en denken dat ze dus in het verkeerde lichaam zitten, terwijl ze gewoon gay zijn. Scholen en leraren gaan erin mee, dat is het zorgelijke.”

Kathleen Stock was (met de nadruk op was) hoogleraar filosofie aan de Britse universiteit van Sussex. Tot ze in 2018 besloot een realistisch geluid bomvol aantoonbare waarheden te laten horen in het genderdebat, namelijk dat mensen worden geboren met een biologisch geslacht (man of vrouw) en dat het man-zijn of vrouw-zijn geen ‘sociaal construct’ is dat naar believen kan worden aangepast.

Je zou denken dat academici die evidente waarheden spreken, en deze waarheden kunnen aantonen, een aanwinst zijn voor elke maatschappij. Maar dankzij het bijzonder kwaadaardige marxistisch-rancuneuze woke-gif dat zich met de opkomst van de millennialgeneratie heeft uitgezaaid in alle lagen van de maatschappij in het algemeen en die van de academia in het bijzonder, is dat niet langer het geval.

Lees ook: ‘Er is sprake van een klimaat waarin transgender zijn wordt aangemoedigd’

Onder de dictatuur van woke geldt: waarheden die als kwetsend worden ervaren mogen niet worden genoemd, wie ze wel noemt moet worden gecanceld en uitgegumd uit het verleden. Onder de tirannie van woke telt niet langer het debat, argument of het bewijs, maar het gekwetst zijn, het gedram en het door woke media gecultiveerde slachtofferschap.

Dus nam professor Stock ontslag, na jarenlange online en offline terreur, gepleegd door (uiteraard) inclusieve, verschillige, tolerante en zeer deugende mensen. Een uiterste daad van zelfcancelen, opdat de vernedering van cancelen haar in elk geval bespaard bleef.

Lees ook: Martin Bosma (PVV) over een genderneutraal paspoort

Wat niet wegneemt dat ze nog steeds achter haar uitspraken staat, al was het maar omdat het gewoon de enige echte waarheid is. Namelijk: mensen worden geboren als man of als vrouw en dat kan nooit meer veranderen, ook niet als je blijft drammen dat je je anders ‘identificeert’ en vindt dat de waarheid zich dan maar aan jou moet aanpassen. Je hormonen bepalen met welke sekse je wordt geboren (als man of als vrouw) en met welke sekse je zult moeten leven en met welke sekse je weer zult sterven.

Binariteit is een biologisch feit. En dat blijft zo. Voor altijd.

Wat heus niets afdoet aan het ‘sociaal construct’ ‘gender’, maar ‘sociale constructen’ doen dan weer niets af aan biologische feiten. Het is heel simpel eigenlijk…

Citaten uit een interview met Stock in NRC.

Lees ook: Tijd voor een middenpartij die gekke linkse ideeën door het genderneutrale toilet spoelt

 

Doneer aan TPO!

 

“Gender theory is a pseudo-philosophy.”