Politiek

Theo Hiddema sloopt FvD: ‘Kraaiende kleuters, en maar overal complotten bij slepen’

08-04-2022 16:03

Theo Hiddema, FvD
Voormalig FvD Kamerlid mr. Theo Hiddema (Screenshot Tweede Kamer).

Dé gouden bonusquotes van voormalig FvD-senator Theo Hiddema over de complotdenkerssekte Forum van Democratie. In De Telegraaf. Smullen maar!

Lees ook: Senatoren Theo Hiddema en Paul Frentrop zeggen FvD-lidmaatschap op

“Ik heb het ook zo lang volgehouden omdat een afscheid zou worden uitgelegd als partij kiezen voor hen die hem belagen. Dat is wel het laatste wat ik die lege D66-poppen met hun terechtwijzende morele praatjes waarvan de hypocrisie afdruipt gun.

“Een campagne later na de Provinciale Staten stonden ze van FvD wat te schreeuwen vanaf een truck op een grasveld, omringd door wappies. In 2019 waren we de grootste fractie in de Eerste Kamer. We zaten hier met z’n twaalven. Er is er nu nog eentje over.

“Kraaiende kleuters, van die vroegoude mannetjes in pak. Ze voeren oppositie op een krijsende toon, geen enkele allure, hol en bombastisch. En maar overal complotten bij slepen. Dat werkt contraproductief, je maakt je argumenten ongeloofwaardig. Ik heb Baudet zo vaak gevraagd om zichzelf en zijn propagandajongetjes in de hand te houden.

“Je moet eens weten hoe vaak ik Baudet heb geappt met de boodschap: je graaft je eigen graf, hou ermee op. En dat vreselijke knippen en plakken met foto’s waarbij een joods jongetje dat met een ster op zijn borst bij een razzia in Polen wacht op transport naast een jochie wordt gezet dat zich buiten moet omkleden voor een zwemles, omdat zijn ouders niet gevaccineerd zijn.”

“Ik zag ze in de rechtbank denken: zou die Hiddema ook voor tribunalen zijn?

“Hun probleem is een empathisch defect. Je kunt niet roepen dat Poetin een prachtvent is en extreem mild optreedt op een moment dat een half land wordt platgebombardeerd.

“Nu willen ze zelfs Forumscholen. Ik moet er niet aan denken dat ik daar mijn kind naar toe zou sturen, dan loopt-ie al op zijn zevende in een driedelig grijs pak.”

 

Lees ook:

Chris Aalberts – Theo Hiddema heeft Baudet nooit helemaal losgelaten, ook nu niet
Senatoren Theo Hiddema en Paul Frentrop zeggen FvD-lidmaatschap op
Theo Hiddema: ‘Ik ben bevreesd dat FvD alleen nog wappiedenkers zal trekken’

 

TPO wordt mede mogelijk gemaakt door abonnementsgeld. Neem daarom nu een abonnement!