Nieuws

Rusland woest op VS, dreigt met ‘onvoorspelbare consequenties’

25-04-2022 12:31

Atoombom
Shutterstock.

Nu de VS heeft besloten veel geld en hypermoderne zware wapens naar de Oekraïne te sturen (om te beginnen) heeft Rusland officieel laten weten dat niet te zullen accepteren. In een brief aan de regering Biden heeft Moskou geëist dat de VS direct stopt met de wapenleveranties aan de Oekraïne.

TPO yourself

In een televisieprogramma van de Russische staatstv liet de Russische ambassadeur in de VS Anatoly Antonov weten dat de geplande wapenleveranties “niet bijdragen aan een diplomatieke oplossing” en dat het “enorme bedrag” dat de VS heeft uitgetrokken voor hulp aan Oekraïne “onacceptabel” is voor Rusland.

“We eisen een einde aan deze praktijken. De VS leggen de lat hiermee nog hoger en proberen de situatie alleen maar meer te escaleren”, aldus Antonov.

Onvoorspelbare consequenties

In de brief die Moskou aan de Biden-regering heeft gestuurd waarschuwen de Russen dat de VS “olie op het vuur gooit” door “gevoelige wapensystemen” naar Oekraïne te sturen. In een grimmige waarschuwing laten de Russen weten dat de VS kan rekenen op “onvoorspelbare consequenties” als niet aan de eisen van de Russen wordt voldaan.

De VS is van plan om onder 72 155mm-howitzers, 144.000 howitzer-granaten en splinternieuwe Phoenix Ghost drones te sturen. Een en ander heeft een waarde van 800 miljoen dollar.

Meer over de nieuwe Phoenix Ghost drones in deze video:

 

Lees ook:

Amerikaanse veteraan en terrorisme-expert sluit zich aan bij Oekraïne
Oorlog in Oekraïne betekent: hongersnood in Afrika
‘Biden’s promise to give human rights priority in U.S. foreign policy was nothing more than a slogan’