Partnerbijdrage

Het belang van een goede sport bh

26-04-2022 21:03

Voor vrouwen is het enorm herkenbaar, dat intensief sporten met een sport bh een stuk comfortabeler is. Naast dat het voor de meesten ook belangrijk is, dat de sportoutfit er ook fancy uitziet, is ook de ondersteuning en het comfort enorm belangrijk. Een leuke sportoutfit zonder juiste ondersteuning zorgt er niet alleen voor dat het een stuk minder comfortabeler voelt tijdens het sporten, maar kan het ook zorgen voor vervelende blessures. Wil jij graag weten wat het belang is van het dragen van een sport bh, dan is het goed even verder te lezen.

Wat is een sport bh?

Een sport bh zorgt ervoor dat jij tijdens het sporten weinig tot geen last hebt van de bewegingen die je lichaam moet opvangen tijdens een intensieve outfit. Waar bij het dragen van een normale bh maar een schamele 40% wordt opgevangen, geldt voor het dragen van een sport bh bijna het dubbele. Gemiddeld wordt door het dragen van een sport bh maar liefst 80% van de bewegingen opgevangen. Door te kiezen voor een sport bh, zorg je ervoor dat je borsten keurig meebewegen, wat voorkomt dat je last krijgt van klachten of eventuele schuurplekken. Deze bh is speciaal ontwikkeld van een stevig materiaal en voorzien van bredere banden.

Waar let je op?

Bij de aanschaf van een sport bh, is het belangrijk op meer zaken te letten dan enkel of de kleur en vorm je aanstaat. Waar het bij een fantasie bh vooral belangrijk is hoe deze staat, is dat bij een sport bh een iets ander verhaal. Een sport bh zal doorgaans een stuk minder comfortabel zitten dan een normale bh, dat is natuurlijk ook niet zo gek, want de druk die een normale bh uitoefent is een stuk lager dan de sport variant. Bij de aanschaf is het vooral belangrijk dat deze strak zit, maar niet te strak. Het bh dient goed aan te sluiten en niet te schuren. Het is dus verstandig, dat vooral wanneer je er voor het eerst één aanschaft, je ervoor zorgt dat je geholpen wordt door een expert of iemand meeneemt die er verstand van heeft.

Voordelen

Vervelend genoeg zien we nog te vaak dat vrouwen tijdens een stevige workout een push up bh of normale bh dragen in plaats van een sport bh. Slechts 10 % van de vrouwen draagt er eentje wanneer ze gaan sporten. Ontzettend zonde! Niet alleen biedt het een stuk meer comfort, maar is het ook een stuk beter voor de ondersteuning van je borsten. Doordat je borsten geen spieren bevatten, zullen ze in een normale bh ontzettend veel ruimte krijgen om te bewegen. Door het ontbreken van spieren, zijn ze niet in de gelegenheid om tegendruk te bieden. Je kunt dan al snel last krijgen van vervelende schuurplekken of zelfs klachten in je rug of schouders. Doordat een normale bh deze bewegingen niet kan opvangen, zullen je rug en schouders dit moeten doen. Iets wat zowel je lichaam als je sportprestaties niet ten goede komen.