Partnerbijdrage

Zo zorg je voor dagelijks voldoende beweging

26-04-2022 21:07

Voor de één is het een vanzelfsprekendheid, voor de andere een enorme opgave. We hebben het dan uiteraard over beweging. Met elkaar worden we ons er steeds meer van bewust dat het belangrijk is om voldoende te bewegen en gezond en vooral gevarieerd te eten. Toch zien we nog te vaak dat een groot deel van de mensen niet aan de dagelijkse aanbevolen 30 minuten beweging komt. Het meest gehoorde excuus is dat ze simpelweg geen tijd hebben, maar laten we eerlijk zijn? Wat is nu dertig minuten per dag? Wist je dat je het zelfs kunt combineren met je werk en niet alleen zorgt voor een gezonder lichaam, maar ook geest?

Pauze

Iedereen die werkt heeft recht op pauze. Vaak een kwartier in de ochtend, een half uur tijdens de lunch en een kwartier in de middag. Dag je tijdens het kwartier in de ochtend en het kwartier in de middag ervoor kiest je sociale contacten middels je telefoon te onderhouden, dat is helemaal prima. Maar de middagpauze is bij uitstek geschikt om even fijn een eindje te gaan wandelen. Je hoeft uiteraard niet in je sportoutfit en compressie bh een half uur te gaan hardlopen, maar een eindje wandelen is wel zo fijn. Zo kun je even je hoofd leegmaken na een ochtend flink te hebben gewerkt en kom je direct aan een deel of misschien wel je volledige dagelijkse beweging. Door met een paar collega’s iedere middag te gaan wandelen, is het zowel gezellig als effectief op zowel lichaam als geest.

Fietsen

De kans dat jij voor de kleine afstandjes ook je auto pakt, die is natuurlijk vrij groot! Je hoeft je er absoluut niet voor te schamen, want maar liefst 75% van de mensen pakt de auto voor afstanden van minder dan 5 kilometer. Door deze afstanden in plaats van met je auto af te leggen per fiets, zorg je voor een stukje extra beweging. Vaak wordt er aangegeven dat dit qua tijd ontzettend scheelt, maar uit onderzoek is gebleken dat dit tijdsverschil op lange termijn is te verwaarlozen. Dus of je nu naar de supermarkt gaat voor een pakje boter of de stad voor een nieuwe plunge bh. Wen jezelf aan om bepaalde afstanden standaard met de fiets af te leggen. Dit is niet alleen goed voor je eigen gezondheid, maar ook voor het milieu en ook je portemonnee.

Thuis

Niet iedereen is in de gelegenheid om te gaan fietsen of te gaan wandelen tijdens de pauze van zijn of haar werk. Dit kan verschillende redenen hebben. Toch heb je ook thuis voldoende mogelijkheden om aan je dagelijkse 30 minuten beweging te geraken. Zo kun je meermaals de trap op en af lopen, maar kun je ook verschillende workouts doen voor de televisie die zijn te vinden op één van de vele youtube kanalen. Wel is het verstandig even je bh zonder beugel te verruilen voor een sportoutfit, want het kan nog wel eens voorkomen dat je oefeningen uit moet voeren, die met een spijkerbroek of jeans niet heel praktisch zijn.