Nieuws

TPO Ontbijt: Leven op Aarde buitenaards, Kaagdrama, antisemitisme, nonbinair verbod

27-04-2022 10:47

Ontbijt
Shutterstock.

D66 Kaagdrama

Oud-voorzitter van D66 Anne-Marie Spierings, die tijdens het uitkomen van het Bing-onderzoeksrapport naar de Metoo-affaire van Van Drimmelen partijvoorzitter was, geeft ‘openheid’ van zaken over de openbaarmaking van dat rapport. Althans, ze doet dat op de vertrouwde ‘transparante’ D66-wijze: in een besloten Facebook-groep. En ze weigert verder commentaar te leveren aan de Volkskrant. Sappig genoeg schrijft ze in haar Facebook-artikel dat ze zich ‘onder druk gezet’ voelde om, toentertijd, het rapport ‘zo snel mogelijk openbaar te maken’. Wat precies haaks staat op de eerdere bewering van D66-leider Sigrid Kaag die altijd heeft volgehouden dat ‘zorgvuldigheid’ en juist niet tijdsdruk het belangrijkste was inzake dat Van Drimmelen Metoo-rapport.

Leven op Aarde buiten de Aarde ontstaan?

Er is eindelijk bewijs voor de theorie dat het leven op Aarde niet is begonnen op Aarde maar op een asteroïde. Het DNA en RNA op deze asteroïde kwam op de levenloze Aarde terecht na een inslag en zo begon het eerste leven. Dit betekent overigens niet dat het leven op Aarde elders in het universum is ontstaan: de theorie is dat de bouwstenen voor leven op asteroïden zijn ontstaan door chemische reacties op de asteroïde zelf.

Verbod op nonbinaire registratie in Oklahoma

In de Amerikaanse staat Oklahoma is het voortaan verboden voor ‘nonbinairen’ zich als zodanig te laten registreren op hun geboortecertificaat. Ze zullen dus moeten kiezen tussen ‘man’ of ‘vrouw’. De Republikeinse gouverneur van Oklahoma, Kevin Stitt, ondertekende dinsdag de nieuwe wet. Vorig jaar maakte een inwoner van Oklahoma bij de civiele rechter bezwaar tegen de onmogelijkheid iets anders dan ‘man’ of ‘vrouw’ op het geboortecertificaat te laten registreren. De Republikeinen willen met deze wet voorkomen dat ‘nonbinaire’ geboorteregistraties gemeengoed worden.

Meer antisemitisme

Net als in Nederland is ook in de VS het aantal antisemitische incidenten enorm gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Vooral in de staat New York nam het aantal antisemitische incidenten extreem toe: er werden maarliefst 24% meer antisemtische aanvallen, scheldpartijen, dreigementen en uitingen geregistreerd in het jaar 2021 dan in 2020.

 

Lees ook:

TPO Ontbijt: Twittermusk, concentratiekamp Shanghai, VS vs. Rusland

 

Smaakte dit onbtijt? Steun ons dan!