Media

Deel jury Online Radio Awards cancelt zichzelf, want Johan Derksen en ‘kwaliteit ondermaats’

10-05-2022 16:08

Candle in the wind
Shutterstock.

Twee juryleden van de Online Radio Awards 2022 trekken zich terug omdat de kwaliteit van veel nominaties ‘onder de maat’ zou zijn en omdat Johan Derksen is genomineerd als Beste Presentator. Het gaat om juryleden Vincent Bijlo (cabaretier) en Patricia van Liemt (radiopresentator BNR). Voor Bijlo is het vooral de beperkte kwaliteit van de nominaties waardoor hij zich terugtrekt, voor Van Liemt vooral het feit dat Johan Derksen is genomineerd.

Overigens is Bijlo ook persoonlijk betrokken bij één van de genomineerden (Online Radiostation JINX), maar van te voren was al besloten dat hij niet mee zou jureren in de categorie Online Radiostation.

Tegencancel de cancelaars, word lid!

Van Liemt schrijft over het zelfcancelen van Van Liemt door Van Liemt op haar Facebook-pagina onder andere:

“Ik vind het een klap in het gezicht voor alle mensen die ooit te maken hebben gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Door hem twee weken na zijn afschuwelijke bekentenis weer naar voren te schuiven, is in mijn ogen niet de juiste weg naar een veiligere leef-, werk- én denkomgeving. Bezinning heeft tijd nodig.”

De juryleden die (nog) overblijven zijn: Domien Verschuuren (radio-DJ), Mischa Blok (NPO-podcastmaakster) en Erik de Zwart (vroeger wereldberoemd door de Top 40).

De TPO Podcast is dit jaar genomineerd in de categorie Beste Podcast. TPO Podcast-host Roderick Veelo is genomineerd in de categorie Beste Presentator.

 

Lees ook:

Johan Derksen-cancelgate: ‘De vrijheid van expressie is gewoon dood, dat is heel ernstig’
U zond in: ‘Dank voor de zeer terechte rant over het cancelen van Johan Derksen!’
Genomineerde TPO Podcast 350 met DJ Veelo en SS-18 Brussen