Media

TPO Brunch: The Evil Empire Facebook strikes again, 30 jaar cel voor ‘moord’ na miskraam vrouw

11-05-2022 11:38

Ontbijt
Shutterstock.

30 jaar cel na miskraam

Wie zich afvraagt waar een mogelijk totaalverbod op abortus in diverse staten van de VS toe kan leiden moet nu vooral verder lezen. In het Zuid-Amerikaanse El Salvador is namelijk een vrouw veroordeeld tot 30 jaar cel (The Guardian) wegens ‘moord’ op haar ongeboren kind. Die ‘moord’ was echter een miskraam. De vrouw werd twee jaar geleden gearresteerd nadat ze in een ziekenhuis hulp had gezocht na haar miskraam. Omdat in El Salvador vrouwen na een miskraam moeten kunnen bewijzen dat ze geen opzettelijke abortus hebben gepleegd is elke miskraam om welke reden dan ook per definitie al ‘moord’, tenzij het tegendeel kan worden bewezen.

The Evil Empire Facebook strikes again

Voormalige medewerkers van The Evil Empire Facebook hebben moedermaatschappij Meta aangeklaagd vanwege de slechte omstandigheden waarin zij moesten werken (Reuters) als Facebook-contentmoderators in Kenia. De Kenianen zijn van mening dat de werkomstandigheden van The Evil Empire zó slecht zijn dat het in strijd is met de Keniaanse grondwet.

Kies voor The Good Empire, neem een TPO-abonnement

In de aanklacht wordt gesteld dat The Evil Empire Facebook de Keniaanse medewerkers blootstelt aan ‘onredelijke werkomstandigheden zoals onregelmatige loonuitbetalingen, te beperkte psychologische begeleiding, weigeren van erkennen vakbonden en het schenden van privacy en menselijke waardigheid.’

De Keniaanse groep Evil Empire-slachtoffers eist schadevergoeding, het recht op dezelfde zorgverzekering als alle andere medewerkers van The Evil Empire, vakbondsrechten en een onafhankelijk onderzoek naar mogelijke schending van mensenrechten door The Evil Empire in Kenia.

De man die namens deze groep mensen de aanklacht indient zegt door de voortdurende blootstelling aan ‘sociale’ media te lijden aan ‘ernstige PTSS’ en ‘in een horrorfilm te leven’.

The Evil Empire Facebook laat als reactie weten ‘de zaak serieus te nemen, hun ‘verantwoordelijkheid te nemen’ en ‘te willen voldoen aan de hoogste standaarden’.

Kortom, de standaard reactie van The Evil Empire op vrijwel alles.

Psychische schade na blootstelling aan ‘verbindende’ content van ‘sociaal’ medium

Al langer is bekend dat Facebook-moderators onmenselijk werk moeten doen (SZ) omdat ze voortdurend worden blootgesteld aan de meest weerzinwekkende ‘sociale’ video’s en ‘verbindende’ afbeeldingen van kinderporno, geweld, marteling, verkrachting, moord, zelfmoord, onthoofding, terreur, mishandeling, geweld tegen dieren, geweld tegen kinderen, oorlog, en vrijwel alle andere vormen van mensenrechtenschendingen die denkbaar zijn wanneer je mensen, waarvan de meesten deugen volgens sommigen, de vrije hand geeft op een zogenaamd ‘sociaal’ platform dat is bedoeld om ‘de wereld dichter bij elkaar te brengen’.

Help mee in het verslaan van het échte kwaad, delete nu direct je Facebook-account!

In 2021 werd The Evil Empire Facebook door een rechter in Californië veroordeeld tot het betalen van 85 miljoen dollar schadevergoeding aan een groep van 10.000 contentmoderators. The Evil Empire had te weinig gedaan om psychische schade te voorkomen na blootstelling aan de eindeloze stroom van het ‘de wereld met elkaar in verbinding brengen en bruggen slaan’ op het ‘sociale’ medium Facebook.

 

Gebruikte bronnen:

Reuters
The Guardian
Süddeutsche Zeitung Magazin

 

Lees ook:

TPO Brunch: Evil Empire Facebook strikes again, scheldnummerborden in Maine
Bert Brussen – Facebookloze dagen
‘Facebook is een leugens zaaiend werktuig’