Partnerbijdrage

De leukste bestemmingen om kerst te vieren

02-06-2022 10:43

Nog maar 209 dagen tot Kerstmis! Kleurrijke lichtjes versieren dan de straten, vrolijke kerstliedjes weerklinken alom en iedereen is in een goede stemming. Hoewel het overal erg gezellig is gedurende deze periode, zijn er enkele plekjes die extra magisch zijn. Globetrotter Sam van Check Out Sam heeft al tal van mooie plaatsen gezien in de wereld en deelt hieronder de allermooiste om met Kerstmis te bezoeken!

New York

De Amerikanen zijn erg dol op Kerstmis vieren. Dat merk je dan ook meteen als je New York in de kerstperiode bezoekt. De stad is namelijk versierd met duizenden lichtjes, de etalages van de winkels zijn gevuld met de meest prachtige kerstversiering en er worden tal van leuke kerstactiviteiten georganiseerd, vooral in The Big Apple. Ben je van plan om naar New York te gaan met kerst? Probeer dan te blijven tot en met Nieuwjaar, want ook tijdens deze feestdag valt er veel te beleven. Het bekendste evenement is uiteraard de New Year’s Eve Ball Drop op Times Square, maar er is nog zoveel meer te doen.

Keulen

Wil je niet te ver reizen, maar toch een magische kerst beleven? Dan is Keulen een uitstekende keuze. Duitsland staat namelijk bekend om zijn gezellige kerstmarkten en in Keulen vind je er maar liefst acht verschillende. Niets brengt je in de kerstsfeer zoals wandelen tussen de gezellige kraampjes met glühwein, Duitse lekkernijen, handgemaakte decoratie en nog tal van andere leukigheden. Vergeet ook zeker niet de mooie bezienswaardigheden van Keulen mee te pikken.

Rovaniemi

Er is geen betere plek om kerst te vieren dan in de thuisbasis van de kerstman en die is gelegen in het mooie Rovaniemi. Er staat hier dan ook een heuse Santa Claus Village die het hele jaar door geopend is. Je kan er dus op elk moment kerstsfeer gaan opsnuiven. Als je droomt van een witte kerst, ga je er echter het best met Kerstmis naartoe. Want dan ben je namelijk verzekerd van een wit sneeuwtapijt én is ook de kerstman altijd op post. Je kan hier dus heerlijk wintersporten, maar er zijn ook enkele unieke bezienswaardigheden. Santa Park is daar één van. Het is de werkplaats van de elfjes én de enige plek ter wereld waar je de poolcirkel ondergronds kan oversteken. In de buurt zijn ook tal van gezellige kerstwinkeltjes en restaurants.

Op de reisblog Check Out Sam kom je er trouwens ook alles over te weten, want op deze magische plaats ontmoette hij zelfs de enige echte officiële kerstman!

Praag

Praag is het hele jaar door de moeite om te bezoeken, omdat het een boeiende stad is waar altijd iets te beleven valt. Je kan er gezellig rondkuieren en overal waar je wandelt, zie je de meest prachtige gebouwen. Maar met de feestdagen wordt Praag pas helemaal magisch, want dan is de stad mooi versierd en hangt er echt een magisch sfeertje. Bovendien vind je er in die periode tal van knusse kerstmarktjes. De dierentuin van Praag organiseert zelfs een kerstprogramma dat heel leuk is om te volgen. En ook in de cafeetjes is het fijn vertoeven met kerst.

Düsseldorf

Düsseldorf heeft net zoals Keulen acht verschillende kerstmarkten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Je kan ze allemaal eenvoudig te voet bereiken. Iedere kerstmarkt heeft wel iets bijzonders. Zo ligt er op de Corneliusplatz een leuke schaatsbaan en op de Burgplatz kan je een ritje maken in een reuzenrad met verwarmde cabines. Dat geeft je de kans om de mooie stad vanuit een ander perspectief te bewonderen. Er is bovendien heel wat te doen in Düsseldorf. Zo heeft de stad veel musea en heel wat kunstgalerijen. Je weet er dus ook zeker wat gedaan als je even geen zin hebt om naar een kerstmarkt te gaan.

Wenen

Sprookjesachtig Wenen wordt nog magischer in de kerstperiode, want de stad staat dan vol met authentieke kerstmarkten die zorgen voor een bijzondere sfeer. Je komt hier dus meteen in de kerststemming. Het is dan ook niet zomaar dat mensen van over de hele wereld in deze periode naar Wenen reizen!De kerstmarkt bij het Rathaus, Der Wiener Christkindlmarkt genaamd, en Weihnachtsdorf Schloss Belvedere mag je zeker niet overslaan, want dat zijn de beste kerstmarkten van Wenen. Maar ook de andere zijn zeker een bezoekje waard. Reis je met kinderen? Dan zullen zij zich geen moment vervelen. Op de kerstmarkt bij het Rathaus worden namelijk allerlei activiteiten voor de kleinsten georganiseerd. Maar je kan er uiteraard ook heerlijk smullen, prachtige kerstdecoratie bewonderen en genieten van sfeervolle kerstliedjes.