Partnerbijdrage

Kies voor de goedkoopste autoverzekering

20-07-2022 14:15

Wie een auto heeft wil deze natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren, maar liefst niet al te veel betalen voor de Autoverzekering. Hierdoor kan het wel eens lastig worden om een goede autoverzekering af te sluiten.

Niemand kan in de toekomst kijken. Het is dus ook nooit te voorspellen wat jij en je auto allemaal nog mee gaan maken. En je hebt ook totaal geen invloed op andere weggebruikers en hun gedrag. Daarnaast kunnen ook weersomstandigheden een rol spelen.

Laten we niet vergeten dat je tijdens het autorijden je inschattingsvermogen en reactiesnelheid ook optimaal moeten zijn. Als je dat allemaal bij elkaar optelt kan je wel zeggen dat gebruik maken van de weg in het algemeen een risicovolle aangelegenheid is.

Wat is de goedkoopste autoverzekering?

Het spreekt voor zichzelf dat je niet al te veel geld aan je autoverzekering uit wilt geven. Toch is er helaas geen passend antwoord op de vraag wat nou de goedkoopste autoverzekering is. Er zijn namelijk verschillende soorten autoverzekeringen.

Om te beginnen is er de WA-verzekering. Deze autoverzekering is voor iedereen in Nederland die een auto op zijn of haar naam heeft staan verplicht. De dekking van de WA-verzekering zorgt ervoor dat schade aan medeweggebruikers wordt vergoed mocht er een ongeluk gebeuren.

Heb je een gloednieuwe auto gekocht, dan wil je natuurlijk niet dat deze rond moet rijden met schade. Omdat het herstellen van schade aan een auto een dure aangelegenheid is, kan je een nieuwe auto verzekeren met een allriskdekking.

Deze allriskdekking houdt in dat, mocht je een ongeluk veroorzaken, ook de schade aan je eigen auto wordt vergoed. Dit is de beste verzekering als je een nieuwe auto rijdt die jonger dan 5 jaar is. Wel geldt voor de allriskautoverzekering dat je de hoogste premie betaalt.

Is je auto al 5 jaar of ouder en wil je toch dat deze tegen bepaalde oorzaken is verzekerd, dan heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een WA-casco autoverzekering. Deze zal uitkeren wanneer er sprake is van schade door natuurverschijnselen, brand en diefstal.

De goedkoopste autoverzekering

Ben je op zoek naar de goedkoopste autoverzekering, dan is het dus belangrijk om vooraf te weten welke verzekering het beste bij je wensen past. Een WA-verzekering is het goedkoopst. Daarom kiezen veel mensen die een oudere auto rijden voor deze vorm van verzekeren.

Mocht je een aanrijding veroorzaken en heeft je eigen auto veel schade, dan zul je dit met alleen een WA-verzekering zelf moeten betalen. Is je auto nog niet zo oud, dan kan dit je heel erg veel geld kosten. De kans is groot dat je niet zoveel geld op je rekening hebt staan.

Wel geldt voor autoverzekeringen dat hoe hoger de dekking is, hoe hoger de premie zal zijn die je moet betalen. Dit kan ook een punt zijn om eens te kijken of jouw autoverzekering nog aan je wensen voldoet. Ben je op zoek naar een goede en goedkopen autoverzekering? Kijk op Alpina.nl.