Buitenland

Duizenden boze boeren demonstreren tegen regering, in India

22-08-2022 12:44

New Delhi, India
New Delhi, India. Shutterstock.

NEW DELHI, 22 aug (Reuters) – Demonstranten hebben maandag in de Indiase hoofdstad New Delhi barricades gebroken en slogans geroepen tegen premier Narendra Modi, nadat duizenden boeren bijeen waren gekomen om te protesteren tegen wat zij zeiden dat niet nagekomen beloften van de regering waren.

Meer dan acht maanden nadat de boeren een jaar lang protest hadden afgeblazen en de regering had toegegeven aan verschillende van hun eisen, verzamelden meer dan 5.000 boeren zich in het centrum van de hoofdstad om te protesteren tegen Modi en zijn regering.

Volgens een verklaring van de Samyukta Kisan Morcha, de boerenorganisatie die het protest maandag organiseerde, eisen de boeren onder meer dat de regering een minimumondersteuningsprijs voor alle producten garandeert en alle schulden van boeren vereffent.

Een woordvoerder van het federale landbouwministerie reageerde niet op een verzoek om commentaar.

Demonstranten droegen spandoeken en vlaggen en braken door barrières terwijl ze naar de locatie marcheerden, slogans schreeuwend tegen Modi.

Afgelopen november zei Modi dat hij drie landbouwwetten zou intrekken die tot doel hadden de markten voor landbouwproducten te dereguleren, maar die volgens boeren bedrijven in staat zouden stellen hen uit te buiten.

De federale regering stemde ook in met de oprichting van een panel van telers en overheidsambtenaren om manieren te vinden om minimumondersteuningsprijzen (MSP), zoals de gegarandeerde tarieven worden genoemd, voor alle landbouwproducten te garanderen.

Vorige maand heeft de federale regering dit panel opgericht en vertegenwoordigers van landbouworganisaties uitgenodigd om eraan deel te nemen.

De veiligheid rond de grenzen van de nationale hoofdstad werd verscherpt en de politie was sterker aanwezig in en rond het protestgebied.