Partnerbijdrage

Tweedehands bestelauto kopen? Hier moet je op letten

05-10-2022 17:53

De voornaamste reden om voor een tweedehands bestelauto te kiezen, is de prijs. De waarde van een auto vermindert snel, waardoor je als ondernemer voor een gunstige prijs één of meerdere bestelwagens kan kopen. De gunstige prijs is één kant van het verhaal. De andere kant is dat een tweedehands bestelauto ook nadelen heeft. In dit artikel staat waar je op moet letten als je een occasion gaat kopen.

Doe je research

Dit is meteen het moeilijkste punt. Ieder voertuig kan er aan de buitenkant nog zo mooi uitzien, over de binnenkant zegt het allemaal niks. Probeer erachter te komen hoe goed de vorige eigenaar de bestelauto heeft onderhouden. Zelfstandigen bijvoorbeeld zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van hun bedrijfswagen. Dat gebeurt lang niet altijd even goed.

Je kunt overigens een stuk onzekerheid wegnemen door naar een erkende dealer te gaan. Renault Trafic occasions worden veel verkocht. Als je voor zo’n wagen naar een dealer gaat, weet je zeker dat de bestelauto aan een grondige check is onderworpen. Zo koop je een stuk zekerheid in. En je hebt meteen een adresje waar je het onderhoud kunt laten doen.

Vergelijk het aanbod

De tweedehands bestelbus van een vage kennis en de wagen op Marktplaats zijn heus niet de enige twee occasions die er zijn. Door het aanbod te vergelijken, kan je de voor jou beste bestelauto én meest gunstige deal vinden. Voor een groot aanbod en goede prijzen is Dutch Vans een prima adres.

Door naar een ruim aanbod te kijken, kan je ook eenvoudiger een bestelauto voor de toekomst kopen. Veel bestelauto’s rijden op diesel. Meerdere Nederlandse steden en grote steden in het buitenland hebben milieuzones waarin dieselauto’s niet welkom zijn. Het is niet zo handig als je je klanten niet kunt bereiken, omdat je op diesel rijdt.

Uitgebreide proefrit

De kilometerstand is goed, de bestelauto ziet er goed uit en ook het onderhoudsboekje verontrust je niet. Niks lijkt je aankoop nog in de weg te staan. Vergeet niet om een proefrit te maken. En het liefst een stukje verder dan de straat uit, keren, en weer terug. Kijk of alle knoppen werken, wat er gebeurt als je een noodstop moet maken en check ook de laadruimte. Kies een rustige weg uit, het liefst in de polder.

Garantie?

Op een nieuwe bestelauto krijg je standaard garantie. Bij een tweedehands bestelauto is dit minder evident. Daarom vraag je altijd naar de garantievoorwaarden. Ook in dit geval is het een voordeel om voor een erkende dealer te kiezen. De kans op garantie wordt alleen maar groter.