Buitenland

Paul Pelosi (82), echtgenoot Nancy Pelosi, aangevallen door inbreker, gewond geraakt

28-10-2022 15:12

Bron: Sheila Fitzgerald/Shutterstock
Lees ook: Aanvaller echtgenoot Nancy Pelosi schreeuwde ‘Waar is Nancy? Waar is Nancy?’
Lees ook: Aanvaller echtgenoot Nancy Pelosi koos bewust huis van Pelosi’s uit

WASHINGTON, 28 oktober (Reuters) – Paul Pelosi, de echtgenoot van House Speaker Nancy Pelosi, is “gewelddadig aangevallen” na een inbraak in het huis van het echtpaar in San Francisco vroeg op vrijdag, zei haar kantoor in een verklaring.

“De aanvaller is gearresteerd en het motief voor de aanval wordt onderzocht”, aldus de verklaring. “De heer Pelosi is naar het ziekenhuis gebracht, waar hij uitstekende medische zorg krijgt en naar verwachting volledig zal herstellen.”

De Democratische voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, de tweede in lijn voor het presidentschap, was niet thuis op het moment van de aanval in de vroege ochtend.

De omstandigheden van de aanval waren onduidelijk, inclusief hoe de indringer het huis binnenkwam.

Een woordvoerder van de politie van San Francisco en een woordvoerder van Nancy Pelosi reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar.

Midterms

De aanval komt minder dan twee weken voor de tussentijdse verkiezingen (midterms) van 8 november, waarbij de controle over het Huis en de Senaat op het spel staat.

Als Democratisch leider in Washington en lange tijd vertegenwoordiger van één van Amerika’s meest liberale steden, is Pelosi vaak het doelwit van Republikeinse kritiek en komt zij vaak voor in aanvalscampagne-advertenties.

Haar kantoor werd tijdens de aanval van 6 januari 2021 op het Amerikaanse Capitool geplunderd door aanhangers van de toenmalige Republikeinse president Donald Trump, van wie sommigen tijdens de aanval op haar jaagden.

In januari 2021 werd haar huis vernield met graffiti met de tekst “Cancel rent” en “We want everything” op het huis geschilderd en een varkenskop achtergelaten voor de garage, volgens berichten in de media.

Prominente Republikeinen, zoals de Republikeins Leider van de Senaat Mitch McConnell, zijn ook doelwit geweest van vandalisme.

Paul Pelosi, 82, die eigenaar is van een in San Francisco gevestigde vastgoed- en durfkapitaalfirma, werd eerder veroordeeld voor het rijden onder invloed van alcohol nadat hij in mei betrokken was geraakt bij een auto-ongeluk. Hij werd veroordeeld tot vijf dagen gevangenisstraf in Napa County, Californië.

Aanpassingen: oorspronkelijke artikel vervangen door uitgebreider artikel, 15:39 uur.