Buitenland

Noord-Korea: ‘VS, Zuid-Korea zullen weten welke vreselijke fout ze hebben gemaakt’

03-11-2022 13:50

Atoomexplosie. (Pixabay)

Update: Noord-Korea heeft opnieuw een ballistische raket afgevuurd, 13:43 uur. Volgens Japanse waarnemers viel de raket snel na lancering weer naar beneden. Volgens de Japanse minister van Defensie vloog de raket naar een hoogte van 150 kilomter en legde daarmee een afstand af van rond de 500 km.

TOKYO/SEOUL, Nov 3 (Reuters)  – Noord-Korea heeft donderdag gezegd dat de Verenigde Staten en Zuid-Korea een zeer riskante en verkeerde beslissing hebben genomen door de luchtmachtoefeningen uit te breiden, en dat de twee landen te weten zullen komen wat een verschrikkelijke fout ze hebben gemaakt, aldus het Noordelijke persbureau KCNA.

Eerder donderdag zei Pak Jong Chon, secretaris van het Centraal Comité van de regerende Noord-Koreaanse Arbeiderspartij, dat de Verenigde Staten en Zuid-Korea een zeer gevaarlijk besluit hebben genomen door de oefeningen te verlengen, en de situatie “uit de hand hebben laten lopen”.

“De Verenigde Staten en Zuid-Korea zullen ontdekken dat zij een verschrikkelijke fout hebben gemaakt die niet kan worden teruggedraaid,” zei Pak in een verklaring van het staatspersbureau KCNA. Hij had eerder verklaringen afgelegd waarin hij eiste dat de oefeningen zouden worden stopgezet.

Lees ook: Noord-Korea lanceert ICBM, faalt, raket uit elkaar gevallen

Aanpassingen: statement Japanse minister Defensie toegevoegd aan update, 14:55 uur.