Politiek Buitenland

Geen dreiging tot verstoring verkiezingsinfrastructuur tijdens Midterms VS

08-11-2022 15:21

MAGA Sjamaan
Jan 6th, 2021: Trump Initiated Riots at the Capitol: QAnon Shaman, Jake Angeli. Johnny Silvercloud / Shutterstock.com

WASHINGTON/SAN FRANCISCO, 8 november (Reuters) – Een hoge Amerikaanse cyberbeveiligingsfunctionaris zei dat er “geen specifieke of geloofwaardige dreiging” is om de verkiezingsinfrastructuur te verstoren tijdens de Amerikaanse midterms dinsdag.

De ambtenaar sprak tot journalisten tijdens een geplande briefing net toen de verkiezingsdag begon.

Verkiezingsveiligheid is een belangrijk punt geworden in de Verenigde Staten nadat ambtenaren hadden vastgesteld dat Rusland zich bemoeide met de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 met een campagne van hacken en propaganda bedoeld om Hillary Clintons kansen op winst tegen Donald Trump te schaden.

Het Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) is van plan een ‘Elections Day Operations Center’ op te zetten met publieke en private partners in het hele land om de midterms te monitoren, zei het in een verklaring op maandag.

“De afgelopen jaren hebben verkiezingsfunctionarissen te kampen gehad met toenemende desinformatie van buitenlandse tegenstanders, die verwarring kan zaaien over de verkiezingsinfrastructuur en het vertrouwen van de kiezers in het proces kan ondermijnen”, zei Kim Wyman, senior adviseur verkiezingsveiligheid van het veiligheidsagentschap, vorige week in een verklaring.

“Als er iets fout gaat – en met 8800 kiesdistricten in het land zal er ergens iets fout gaan – kan het onschuldige in een kwaad daglicht komen te staan.”