Buitenland

Berkeley Lawschool stapt uit prestigieuze ranglijst, ‘in strijd met streven naar diversiteit’

17-11-2022 21:29

Berkeley Law

17 november (Reuters) – De University of California, Berkeley, School of Law heeft zich donderdag aangesloten bij de rechtenfaculteiten van Yale en Harvard door zich terug te trekken uit de invloedrijke ranglijst van U.S. News & World Report.

Berkeley Law decaan Erwin Chemerinsky zei in een boodschap aan studenten dat de rankings scholen bestraffen waarvan de afgestudeerden een carrière in het algemeen belang en geavanceerde graden nastreven, terwijl ze uitgaven belonen die het collegegeld opdrijven.

“Nu is het moment aangebroken waarop scholen voor rechten aan U.S. News duidelijk moeten maken dat zij ongewenste stimulansen voor juridisch onderwijs hebben gecreëerd,” schreef Chemerinsky.

Berkeley, nummer 9 in de ranglijst van juridische scholen, maakte de aankondiging een dag nadat Yale en Harvard, gerangschikt op nummer 1 en 4, zeiden dat ze zouden stoppen met deelname.

Journalistieke missie

U.S. News heeft niet gereageerd donderdag over de vraag of en hoe het zal rangschikken wet scholen die zich terugtrekken. De CEO Eric Gertler zei woensdag in een verklaring dat het tijdschrift zijn “journalistieke missie om ervoor te zorgen dat studenten kunnen vertrouwen op de beste en meest accurate informatie” bij de evaluatie van scholen zal voortzetten.

De ranglijsten meten rechtenscholen op basis van reputatie-onderzoeken, studentencijfers en Law School Admission Test (LSAT) scores, en werkgelegenheidtarieven, onder andere factoren. Afstuderen aan een topschool opent deuren naar goedbetaalde banen bij grote advocatenkantoren, rechterlijke ambten en andere gewilde posities.

Stanford Law School en de University of Pennsylvania Carey Law School – momenteel gerangschikt op nummer 2 en 6 door U.S. News – zeiden woensdag dat ze hun eigen toekomstplannen overwegen.

“Ik denk dat elke school er op zijn minst naar kijkt,” zei Law School Toelatingsadviseur Mike Spivey over de groeiende boycot.

Diversiteit en betaalbaarheid

Yale Law Dean Heather Gerken en Harvard Law Dean John Manning zeiden woensdag dat de ranglijstmethode van U.S. News in strijd is met het streven van hun scholen naar diversiteit en betaalbaarheid, omdat het scholen stimuleert om financiële steun te geven aan aanvragers met hoge LSAT-scores en hoge cijfers in plaats van aan degenen die het het hardst nodig hebben.

Rechtenfaculteiten zullen vrij snel beslissingen moeten nemen over hun deelname. De U.S. News-enquêtes gaan traditioneel eind november naar scholen voor rechten en moeten half december terug zijn.