Partnerbijdrage

3 tips voor het huren van een fiets

28-11-2022 13:50

Als je een onverschrokken en avontuurlijke reiziger en een ervaren fietser bent en slechts korte afstanden hoeft af te leggen tijdens je bezoek aan een andere stad of dorp, kan fietsverhuur een betaalbaar, plezierig en probleemloos alternatief zijn voor het huren van een auto — vooral als het openbaar vervoer onhandig is of niet bestaat. Het huren van een fiets is over het algemeen desondanks wat lastiger dan het huren van een auto. Om dit toch nog succesvol te kunnen doen, kun je gebruik maken van de onderstaande tips!

Maak vooraf afspraken

Anders dan bij autoverhuur kun je er niet op vertrouwen dat je altijd alles online kunt regelen. Zoek op internet naar fietsverhuur in de stad van je bestemming zoals bike rental Volendam, controleer de website en openingstijden van de winkels die worden weergegeven en bekijk eventuele klantrecensies van de winkels. Begin dan te bellen om er zeker van te zijn dat de winkel de fiets en accessoires kan reserveren die je wilt, en dat ze beschikbaar zijn voor afhaling wanneer je van plan bent te arriveren. Je moet de winkelvertegenwoordiger ook op de hoogte stellen als je aankomst om welke reden dan ook vertraagd kan zijn en plannen maken om contact te houden en de winkel op de hoogte stellen als je te laat komt.

Bepaal de fiets

Bepaal wat voor soort en grootte fiets je nodig hebt en met welke accessoires je hem wilt uitrusten. Je moet een type en maat fiets krijgen die het dichtst bij die van jou of het soort fiets dat je gewend bent te rijden. Hybriden zijn het meest veelzijdig voor zowel weg- als trailgebruik. Als je meer ruige offroad-avonturen wilt maken, huur dan een mountainbike. Zorg er ook voor dat je een helm kunt lenen en als je van plan bent om ‘s nachts te rijden, heb je voor- en achterlichten nodig. Als je vracht zoals gewichten vervoert, heb je een fiets nodig met een rek over het achterwiel. Misschien wil je ook een bidonhouder, en veel verhuurders zullen je ook voorzien van een draagbare luchtpomp en een reparatieset voor platte wielen.

Pak verstandig in

Als je fietstassen of zadeltassen hebt, gebruik deze dan als een van je bagagestukken tijdens je reis. Als je van plan bent om een ​​grotere tas of koffer mee te nemen, probeer deze dan voordat je vertrekt aan je eigen fiets of de fiets van een vriend of buurman te bevestigen om er zeker van te zijn dat hij aan het fietsenrek kan worden vastgemaakt en dat je hem veilig en gemakkelijk kunt vastzetten en maak de bagage van en naar de fiets los. Misschien wil je je eigen fietsslot, verlichting of helm meenemen als je niet zeker weet of de verhuurwinkel deze kan leveren, maar benodigdheden voor stucen hoef je uiteraard niet mee te nemen. Als je je bagage niet comfortabel op de fiets kunt dragen, moet je tijd plannen om je bagage naar je accommodatie te brengen per taxi/ritje of transit voordat je de fiets ophaalt, en om de fiets terug te brengen voordat je terugkeert om je koffers op te halen.