Buitenland

Gijzelnemer winkelcentrum Dresden dood, ‘verwarde man’, ‘lone wolf’

10-12-2022 16:14

Polizei, KSK
Matthias Roehe / Shutterstock.com

BERLIJN, 10 december (Reuters) – Duitse autoritieten hebben zaterdag in de oostelijke stad Dresden een vermoedelijke gijzeling beĆ«indigd door wat een psychisch verwarde man leek te zijn die alleen handelde, nadat ze een winkelcentrum in het historische stadscentrum hadden ontruimd.

Volgens Bild gaat het om de 40-jarige David W.

De vermoedelijke gijzelnemer overleed aan de verwondingen die hij opliep tijdens de politieactie om de twee gijzelaars, die ongedeerd waren, te bevrijden, aldus de politie.

“Ik ben woedend over de daad van wat een psychisch verward individu lijkt te zijn dat alleen handelt”, zei Armin Schuster, de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Saksen, waar Dresden ligt.

Moedermoord

Nieuwsagentschap TAG24 citeerde eerder de politie die zei dat de Duitse man vermoedelijk zijn 62-jarige moeder, Kerstin W., heeft vermoord in een flatgebouw in de wijk Prohlis in Dresden, ten zuidoosten van het stadscentrum.

De politie zei dat de gijzeling in het winkelcentrum Altmarkt-Galerie verband hield met de moord, maar gaf geen verdere details.

De politie zei het centrum van Dresden te heropenen, hoewel het winkelcentrum gesloten blijft.