Partnerbijdrage

Een bedrijf starten? Zo doe je dat!

14-12-2022 14:30

Een bedrijf starten in deze tijd is zeker zo makkelijk nog niet. Door de inflatie en hoge energierekeningen, is het lastig om het juiste budget te vinden zodat jij kan beginnen. Hoe zorg je nou eigenlijk dat jij aan al dat geld komt? En heb je aan een normale bankrekening genoeg? Wij helpen jou op weg met tips over zakelijke leningen en het opstarten van jouw bedrijf. Lees verder!

Tips bij het afsluiten van een zakelijke lening

Om genoeg geld te kunnen verzamelen om jouw bedrijf te kunnen beginnen, zul je waarschijnlijk een zakelijke lening moeten afsluiten. Ten eerste zul je moeten berekenen hoeveel geld jij kunt lenen. Niet iedereen kan namelijk hetzelfde bedrag ontvangen. Het is verstandig om bij deze berekening hulp in te schakelen van de geldverstrekker. Deze kan voor jou een aanbod op maat maken. Bedenk hierbij ook goed hoeveel geld je eigenlijk nodig hebt. Het is namelijk zijn als je veel meer geld leent dan je daadwerkelijk nodig hebt.  Als je geld leent, is het belangrijk om je te realiseren dat je hierover ook geld moet betalen, rente dus. Dit kan grote gevolgen hebben voor jouw bedrijf en er zelfs voor zorgen dat jij de eerste maanden verlies draait. Zorg dus dat jij een grote pot hebt die alles kan opvangen.  Veel mensen denken dat wanneer ze de looptijd langer laten voortduren, ze minder geld hoeven te betalen. Dit komt omdat de kosten per maand lager zijn. Het is echter zo dat het juist duurder uitpakt dan een lening die je in kortere termijn betaald. Het is daarom verstandig om goed na te denken over hoeveel geld je wil lenen in welke tijd, anders betaal je onnodig veel meer.

Het opstarten van jouw bedrijf

Nadat jij genoeg geld bij elkaar hebt gekregen om te beginnen met jouw bedrijf, zul je jezelf moeten inschrijven bij de kamer van koophandel. Hiervoor heb jij een goede en vooral unieke bedrijfsnaam nodig. Check hierbij goed de regels over bedrijfsnamen.  Om jezelf bij de kamer van koophandel in te kunnen schrijven, heb jij een rechtsvorm nodig. Hierin staat onder andere de aansprakelijkheidsregeling en hoeveel belasting je moet betalen. De meest voorkomende rechtsvorm is de eenmanszaak.

Het maken van een website

Bij het maken van een website moet je goed jouw doel voor ogen houden. Wil jij graag iets verkopen? Zorg dan dat mensen makkelijk jouw producten zien. Wil jij juist iets adverteren of mensen overtuigen? Dan kun je beter goede stukken tekst schrijven.  Het design van jouw website moet ook ingespeeld zijn op jouw doel. Als je bijvoorbeeld verzorgingsproducten verkoopt, wil je graag voor een frisse look gaan.  Om te zorgen dat jouw bedrijf een hit wordt, is het belangrijk om veel content te maken en al je advertenties up to date te houden. Kijk voor het maken van content ook naar apps als tiktok en instagram. Hierop zijn namelijk veel jongeren actief. Deze kijken minder snel op echte websites of op radio en televisie.