Partnerbijdrage

Wat zijn leuke drankgeschenken om als kerstpakket te geven?

06-01-2023 11:35

Hoewel een traditioneel kerstpakket natuurlijk altijd ontzettend leuk blijft om te krijgen, zijn er tal van andere, unieke en bijzondere geschenken om te geven zoals een drankgeschenk. In dit artikel brengen we jou op de hoogte van de leukste drankgeschenken die je kunt geven als kerstpakket.

Wat is een drankgeschenk?

Een drankgeschenk is net als een kerstpakket een mooie attentie om jouw werknemer of relatie te bedanken. Het grote voordeel van een drankgeschenk is dat je deze niet per se hoeft te geven met de kerstdagen, maar het ook erg geschikt is voor andere gelegenheden. Denk aan een jubileum, het verwelkomen van een nieuwe relatie of een andere gebeurtenis die feestelijk mag worden gevierd. Er bestaan ook drankgeschenken zonder alcohol, zodat een drankgeschenk een feestelijk cadeau is voor iedereen.

Een standaard drankgeschenk of een drankgeschenk op maat?

Bij het uitzoeken van een geschikt drankgeschenk heb je de keuze uit twee mogelijkheden. Drankgeschenken die door de verkoper zijn samengesteld of een drankgeschenk op maat. Beide hebben zo hun eigen voordelen. Een drankgeschenk dat al is samengesteld kan worden besteld vanaf 1 stuk en is zorgvuldig uitgekozen door experts. Je hebt tevens de keuze uit diverse prijscategorieën. Een drankgeschenk op maat is uiteraard unieker, en speciale wensen kunnen in het drankgeschenk worden verwerkt.

De 6 leukste drankgeschenken op een rij

Beerbox – Hip en uniek

Bij een drankgeschenk wordt in eerste instantie vaak gedacht aan wijn, maar speciaal bier is juist super geschikt om te geven als drankgeschenk. Denk aan verschillende soorten en unieke speciaal bieren om van te genieten en te proeven, inclusief een persoonlijke boodschap.

Wijnpakket – Klassiek

Uiteraard blijft een fles wijn, of een setje van rood en wit, erg geschikt om te geven als kerstpakket. De juiste verpakking maakt het geheel nog feestelijker, denk aan een houten doos waar je zelfs een persoonlijk boodschap in of op kunt schrijven met een marker.

Bubbels – Extra feestelijk

Niets is feestelijker dan een fles champagne of een ander soort bubbel. Het is iets dat de meeste mensen niet snel zelf aanschaffen, waardoor het extra leuk is om te krijgen. Het voordeel is dat deze flessen er van zichzelf al feestelijk uit zien en daardoor perfect passen bij de feestdagen.

Grote bierfles – Budgetvriendelijk

Speciaal voor de kerst en andere feestelijke gelegenheden, brengen veel bekende biermerken een extra grote fles uit. Dit is een goed alternatief voor mensen die liever een biertje drinken dan een wijntje, maar dan met een extra leuke uitstraling. Een bijkomend voordeel is dat deze XL bierflessen ook geschikt zijn voor een kleiner budget.

Magnum – Luxueus

Als je op zoek bent naar een grootse manier om iemand een fijne kerst te wensen met het geven van een alternatief kerstpakket, dan kun je kiezen voor een magnum fles wijn of bubbels. Magnum is een inhoudsmaat van meestal 1,5 liter. Kies uit wijn, bubbels of champagne en laat jouw waardering groots merken.

Drankgeschenk en kerstpakket in één – Veelzijdig

Tenslotte kun je natuurlijk ook kiezen voor een klassiek kerstpakket inclusief (of plus) een fles drank. Kies bijvoorbeeld voor een borrelpakket inclusief een fles wijn of bier, of ga voor een variant met een fles zonder alcohol. Zo is er voor iedereen wel wat te vinden en zo niet, dan kun je altijd je eigen drankgeschenk samenstellen of een bestaand kerstpakket aanpassen op basis van jouw wensen.