Politiek

Politico wil uitbreiden: regionaal in zowel staten VS als in Europese landen

11-01-2023 11:20

BERLIJN, 11 januari (Reuters)Politico is van plan uit te breiden in zijn thuismarkt de Verenigde Staten en Europa als onderdeel van een vijfjarenplan dat zich meer richt op regionale beleidsvormingscentra, zei de chief executive van de nieuwswebsite in commentaar gezien door Reuters op woensdag.

CEO Goli Sheikholeslami zei dat in de VS meer beleidsvorming plaatsvindt op staatsniveau als gevolg van politieke onrust en polarisatie in Washington, in commentaar op een interne podcast van het moederbedrijf, de Duitse uitgever Axel Springer.

“En dus zien we de mogelijkheid om wat we doen uit te breiden naar andere regio’s binnen de Verenigde Staten,” zei Sheikholeslami, eraan toevoegend dat de eerste stap gericht zou zijn op Californië en New York voordat we daarna naar potentiële staten zouden kijken.

Verenigd Koninkrijk

In Europa, waar Politico een dominante positie heeft in Brussel met berichtgeving over de Europese Unie, zei de CEO dat Politico ook mogelijkheden ziet om uit te breiden in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland, evenals andere Europese markten.

“Onze grote focus volgend jaar zal een uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk zijn,” zei ze en voegde eraan toe: “Het gaat erom uit te breiden en steeds meer machtscentra met elkaar te verbinden.”