Buitenland

7-jarige zwaar gewond na drive by shooting Londen, ook 12-jarige, vier anderen gewond

15-01-2023 16:02

AP – Bij een schietpartij in het centrum van Londen zijn twee kinderen en vier vrouwen gewond geraakt, aldus de politie zondag.

De Metropolitan Police zei dat agenten zaterdagmiddag naar een kerk in de wijk Euston werden geroepen waar een besloten herdenkingsdienst plaatsvond. De politie denkt dat schutters vanuit een rijdende auto buiten de kerk met shotgunkogels hebben geschoten.

“Mensen kwamen hier om een begrafenis bij te wonen, om bij vrienden en geliefden te zijn en samen te rouwen. In plaats daarvan werden ze het slachtoffer van een zinloze daad van geweld,” zei politiecommissaris Jack Rowlands.

Levensbedreigende verwondingen

Een 7-jarig meisje bleef zondag opgenomen in het ziekenhuis met levensbedreigende verwondingen, en een 12-jarig meisje liep een beenwond op, zei de politie. Ook vier vrouwen in de leeftijd vanĀ 21, 41, 48 en 54 jaar werden in het ziekenhuis opgenomen.

Ds. Jeremy Trood vertelde de BBC dat hij een knal hoorde en dat mensen “in de kerk schuilden tot de politie zei dat ze konden vertrekken.”

Schietpartijen in Londen zijn ongewoon. Burgemeester Sadiq Khan beschreef de aanval van zaterdag overdag als een “zeer verontrustend incident”.

De politie zei dat er een onderzoek gaande was.