Buitenland

17-jarige moeder, half jaar oude baby, vier anderen doodgeschoten in Californië, VS

17-01-2023 12:15

Tulare County Sheriff Mike Boudreaux
Tulare County Sheriff Mike Boudreaux. Still Youtube.

VISALIA, Californië (AP) – Zes mensen – waaronder een 17-jarige moeder en haar 6 maanden oude baby – zijn maandag vroeg gedood bij een schietpartij in een huis in centraal Californië, en de autoriteiten zijn op zoek naar ten minste twee verdachten, aldus functionarissen van de sheriff.

Deputies reageerden rond 3:30 uur op meldingen van meerdere schoten in de woning in Goshen, net ten oosten van Visalia, aldus het Tulare County Sheriff’s Office.

“Eigenlijk was de melding dat er een actieve schutter in het gebied was vanwege het aantal schoten dat werd afgevuurd,” vertelde Sheriff Mike Boudreaux aan verslaggevers.

 

Artikel gaat verder na tweet.

 

Deputies vonden twee slachtoffers dood op straat en een derde persoon doodgeschoten in de deuropening van de woning, zei Boudreaux.

Drie andere slachtoffers werden in het huis gevonden, waaronder een man die nog leefde maar later in een ziekenhuis overleed, zei hij.

Gerichte actie

De sheriff zei dat onderzoekers op zoek zijn naar ten minste twee verdachten. Ze geloven dat er een bende verband is met de moorden. Het bureau van de sheriff heeft vorige week een huiszoekingsbevel voor drugs uitgevoerd in de woning, zei Boudreaux.

“We geloven ook dat dit geen willekeurige daad van geweld was. Wij geloven dat dit een gerichte actie was,” zei hij.

Twee van de slachtoffers, de jonge moeder en haar kind, werden in het hoofd geschoten, zei de sheriff.

Familie in shock

Samuel Pina zei maandag dat zijn tienerkleindochter, Alissa Parraz, en haar baby, Nycholas Nolan Parraz, onder de slachtoffers waren.

“Ik kan me niet voorstellen wat voor monster dit zou doen,” zei hij tegen The Associated Press.

Pina zei dat Parraz en haar baby woonden bij haar vaders kant van de familie in Goshen, en dat haar vaders oom, haar vaders neef, en haar grootmoeder en overgrootmoeder ook werden gedood.

Hij zei dat de familie in shock is.

“Het komt in grote golven,” zei hij.

Goshen is een semi-landelijke gemeenschap van ongeveer 3000 inwoners 56 kilometer ten zuidoosten van Fresno in de agrarische San Joaquin-vallei.