Buitenland

Kremlin: ‘Alle M1 Abrams tanks zullen branden in Oekraïne’

25-01-2023 12:11

Tank
Haidamac/Shutterstock.com

25 januari (Reuters) – Het Kremlin zei woensdag dat alle Abrams gevechtstanks die door de Verenigde Staten aan Oekraïne worden geleverd, zullen “verbranden” en deed de verwachte levering af als een dure dwaasheid.

Amerikaanse functionarissen vertelden Reuters dinsdag dat Washington op het punt stond tientallen van zijn M1 Abrams gevechtstanks naar Oekraïne te sturen, waarmee het zijn eerdere standpunt veranderde.

Het bericht kwam nadat Duitsland op het punt stond zijn Leopard 2 tanks naar Oekraïne te sturen, nadat het zich aanvankelijk tegen het verzoek had verzet.

‘Geldverspilling’

Tijdens een dagelijkse briefing met verslaggevers zei de woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, dat de zending van Abrams weliswaar niet is bevestigd, maar dat het geldverspilling zou zijn.

“Ik weet zeker dat veel deskundigen de absurditeit van dit idee inzien. Het plan is rampzalig in termen van technologie,” zei hij.

“Maar het overschat vooral het potentieel dat het zal toevoegen aan het Oekraïense leger. Deze tanks branden net als alle andere,” voegde hij eraan toe.