Buitenland

Dodelijke slachtoffers mesaanval Duitse regiotrein 16-jarig meisje, 19-jarige man

26-01-2023 12:14

DB Zug
Een Duitse regionale trein. Pxhere.

Door Bert Brussen, TPO – De twee slachtoffers die woensdag werden doodgestoken in een Duitse regionale trein zijn een 16-jarig meisje en een 19-jarige man. Dit meldt de Duitse politie. Er worden nog geen verdere mededelingen gedaan over de identiteit van de slachtoffers.

Woensdagmiddag rond 15:00 uur stak een 33-jarige Palestijnse asielzoeker met tijdelijke verblijfstatus, Ibrahim A., zonder reden in op passagiers van een trein tussen Hamburg en Kiel. Naast de twee dodelijke slachtoffers raakten nog drie anderen zwaargewond. Vier mensen raakten lichtgewond.

De politie kon de verdachte op het station van Brokstedt overmeesteren. De verdachte raakte zelf gewond en is, onder politiebewaking, opgenomen in het ziekenhuis.

Lang strafblad

Volgens Bild was Ibrahim A. op 19 januari vrijgekomen uit een voorarrest. Ibrahim A. blijkt een lang strafblad te hebben: nadat hij asiel aanvroeg in 2014 is hij tenminste twaalf keer met de politie in aanraking gekomen. Hij werd onder andere opgepakt of onderzocht voor diefstal, betaalfraude, het toebrengen van lichamelijk letsel, winkeldiefstal, meerdere aanrandingen, vernielingen, mishandelingen en bedreiging.

Vooralsnog gaat de politie niet uit van een terroristisch motief en staat Ibrahim A. niet bekend als extremist.