Partnerbijdrage

Drie redenen om te kiezen voor plisségordijnen

31-01-2023 11:06

© Minneboo Fotografie Nicole Minneboo

 

Ben je op zoek naar multifunctionele raamdecoratie met een stijlvolle uitstraling? Dan zijn plisségordijnen het antwoord. Van een prachtig uiterlijk, eenvoudige bediening tot aan de praktische voordelen die ze te bieden hebben. Hieronder lees je waarom jij zou moeten kiezen voor plisségordijnen!

Wat zijn plisségordijnen?

Plisségordijnen zijn praktische en sfeervolle raamdecoratie en op dit moment een grote publieksfavoriet. Benieuwd waarom dat zo is? Een plisségordijn heeft een enkele stof en hangt vrij en strak langs het raam. Je herkent ze door de zigzag gevouwen stof die als een harmonica wordt opgevouwen als ze opgetrokken worden. Het profiel van een plissé is smal en compact, hierdoor nemen ze nauwelijks ruimte in beslag. De ideale uitkomst voor bijvoorbeeld draai-kiepramen of voor ramen in een erker. Bij INHUIS Plaza wordt jouw ideale plissé volledig op maat gemaakt. Je kiest uit een breed scala aan verschillende kleuren en prachtige stoffen. Het plisségordijn sluit hierdoor helemaal aan op jouw wensen en de uitstraling van je interieur. Maak je gebruik van de professionele meet- en montageservice? Dan ben je verzekerd van passend advies, nauwkeurige meting en vakkundige montage. Van het samenstellen van jouw ideale plissé met een specialist tot aan de montage, alles wordt tot in de puntjes verzorgd. Dat bespaart een hoop energie!

De voordelen van plissés

Een plisségordijnen is dankzij haar sfeervolle uitstraling een echte toevoeging aan jouw interieur. Je ziet de plissés dan ook steeds meer voorbij komen in verschillende woonstijlen. Wist je dat ze naast een mooie uitstraling ook voordelen bieden? De stof van een plisségordijn houdt de felle zon en warmte ervan goed tegen. Je kiest uit een transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stof. Hierdoor heb je in de zomer een aangename temperatuur in huis en heb je van afhankelijk van het type stof geen last van binnenkijkers. Liever twee in één, zonwerende en isolerende raambekleding? Dan zijn Duette® Shades (ook wel dupli’s genoemd) de perfecte oplossing voor jouw ramen. Dupli’s hebben dezelfde uitstraling als plisségordijnen. Er is alleen één groot verschil: een dupli is voorzien van twee lagen stof die samen een honingraatstructuur vormen. Deze structuur stoot de warmte van de zon af en houdt de warmte in huis juist binnen tijdens de koude dagen. Hierdoor is het in de zomer heerlijk koel in huis en zit je er in de winter warmpjes bij. Een bijkomend voordeel: je bespaart flink op je energierekening. Katsjing!

Diverse montagemogelijkheden

Plisségordijnen en dupli’s bieden een uitkomst voor heel veel raampartijen en deuren. Of je nu een standaard raam, draai-kiepraam of schuifpui hebt. De diverse montage mogelijkheden maken het allemaal mogelijk. Naast de standaard variant met in of op de montage, heb je ook mogelijkheden speciaal voor draai-kiepramen en kunststof kozijnen: de ingespannen variant met klemsteunen, een plakstrip en een plissé in frame.

De ingespannen plissé is een praktische oplossing voor draai-kiepramen. De stof van een plisségordijn is hier met een koord aan beide kanten ingespannen welke aan het kozijn bevestigd wordt met klemsteunen. Perfect voor kunststof kozijnen want boren en schroeven is hiervoor niet nodig. Daarnaast klappert het plisségordijn niet wanneer je het raam opent of kantelt. Plissés met een plakstrip worden op het raam bevestigd en bieden dus ook een uitkomst voor kunststof kozijnen en draai-kiepramen. Bij plissés in frame zit de stof verwerkt in een aluminium frame. Het frame wordt met magneetstrips op het raam bevestigd. Heeft je raam een schoonmaakbeurt nodig, dan kun je het plisségordijn makkelijk verwijderen en terugplaatsen. Zo bieden plisségordijnen een geschikte oplossing voor elk type raam in jouw huis!

Wil je meer artikelen lezen van TPO? Lees dan snel verder.