Buitenland

Justin Trudeau zegt dat neergehaalde UFO’s verband met elkaar houden, geeft geen details

13-02-2023 20:04

Octagon
Octagon.

13 februari (Reuters) – De Canadese premier Justin Trudeau zei maandag dat de vier luchtobjecten die de afgelopen dagen zijn neergeschoten, waaronder een met achthoekige vorm boven het grondgebied van Yukon op zaterdag, op de een of andere manier met elkaar verband houden, zonder er verder over uit te weiden.

“Het is duidelijk dat er een soort patroon in zit – het feit dat we dit de afgelopen week in belangrijke mate zien is een reden voor interesse en aandacht”, zei Trudeau tegen verslaggevers tijdens een persconferentie in Whitehorse, de hoofdstad van Yukon.

Winterweer

Trudeau zei dat de zoek- en bergwerkzaamheden naar het boven Yukon neergeschoten object aan de gang waren, en voegde eraan toe dat het winterweer voor uitdagingen zorgde. Trudeau zei ook dat hij de kwestie van de objecten zou bespreken met de Amerikaanse president Joe Biden wanneer zij elkaar in maart ontmoeten.

De aanwezigheid van die objecten in het Noord-Amerikaanse luchtruim is een “zeer ernstige situatie”, zei Trudeau.

NORAD

Op de vraag waarom Canada zelf het object boven Yukon niet heeft neergeschoten, zei Trudeau: “NORAD (North American Aerospace Defense Command) is een gezamenlijk commando, wat betekent dat we dingen samen doen boven Noord-Amerika, en er werden Canadese en Amerikaanse straaljagers opgeroepen om het object te onderscheppen en neer te halen.”

Trudeau voegde eraan toe: “Onze focus was niet op wie de eer krijgt voor wat.”