Partnerbijdrage

De voordelen van bamboe ondergoed

21-02-2023 17:11

Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om ondergoed te kopen. Waar er al steeds meer opties kwamen voor vrouwen, wordt de keuze nu ook voor mannen steeds moeilijker. Er komen bijvoorbeeld alsmaar meer soorten onderbroeken op de markt, terwijl ze ook nog eens van diverse materialen gemaakt worden. Bamboe ondergoed is vandaag de dag bijvoorbeeld mateloos populair. Deze populariteit heeft te maken met meerdere redenen, waarover je hieronder meer leest.

Waar denk je aan als je aan bamboe ondergoed denkt? Vanwege het houtachtige gevoel van de plant is het waarschijnlijk geen zacht en comfortabel ondergoed. Nou, we zijn hier om het tegendeel te bewijzen. Dankzij de vooruitgang in textielverwerking en steeds milieuvriendelijkere technologieën is het mogelijk om bamboe te transformeren in een delicaat garen dat bekend staat als “viscoserayon”. Deze stof is een van de zachtste ter wereld en er wordt vaak gezegd dat het vergelijkbaar is met, zo niet beter dan, zijde (en ook veel goedkoper!).

De voordelen van bamboe ondergoed zijn dat het een antibacterieel en schimmelwerend bio-middel bevat dat bamboekleding ook geurbestendig maakt. Onmisbaar als het gaat om ondergoed! Bamboevezels bevatten ook micro-openingen die vocht van het lichaam wegtrekken, waardoor het een vochtafvoerende stof wordt, waardoor het een gezondere optie is. Hieronder vind je nog meer voordelen van bamboe ondergoed!

Hypoallergeen

Veel mensen met een gevoelige huid hebben moeite om kleding te vinden die geen allergische reacties veroorzaakt – wat vooral ongemakkelijk is als het om ondergoed gaat. Synthetische stoffen zijn verschrikkelijk voor de gevoelige huid en kunnen huiduitslag en andere ernstige huidaandoeningen veroorzaken. Het goede nieuws voor mensen met een allergie? Bamboestof is geweldig voor huidverzorging, omdat het bijzonder geschikt is voor mensen met eczeem en mensen met een supergevoelige huid.

Gezond

Een andere reden waarom veel mensen voor hun ondergoed kiezen voor bamboe, is dat het een gezondere keuze is. Bamboe bevat een antibacterieel en schimmelwerend bio-middel dat bamboekleding ook geurbestendig maakt. Onmisbaar als het gaat om ondergoed! Bamboevezels bevatten ook micro-openingen die vocht van het lichaam wegtrekken, waardoor het een vochtafvoerende stof wordt.

Ademend

De meeste mensen zijn gewend aan katoenen ondergoed en misschien hebben ze het gevoel dat ze behoorlijk ademend zijn. Nou, die mensen hebben natuurlijk nog geen bamboe ondergoed uitgeprobeerd. Die handige micro-openingen die we eerder noemden en die bamboevezels bevatten, helpen hier ook bij. Door ventilatie te bieden, laat bamboe ondergoed de huid ademen.

Comfortabel

Licht, zijdezacht en zacht voor de huid, bamboestof is de meest comfortabele keuze voor ondergoed. Wat wil je nog meer van je ondergoed? Een ander voordeel is dat de bamboestof het ondergoed thermoregulerend maakt, wat betekent dat het koel aanvoelt in de zomer en behaaglijk in de winter. Plus, met zijn antistatische voordelen, kun je nee zeggen tegen plakkende lichaamsdelen.

Milieuvriendelijk

Tot slot is bamboestof een milieuvriendelijke keuze. Dit betekent dat je je ondergoed zonder schuldgevoel kunt aantrekken – je draagt je steentje bij voor de planeet. Bamboe wordt biologisch en zonder kunstmatige irrigatie gekweekt en is ook de snelst groeiende houtachtige plant ter wereld. Dit maakt het regenererend – meer bamboe = meer ondergoed!