Partnerbijdrage

Met Xpendy kun jij jouw dagelijks leven een stuk makkelijker maken

27-02-2023 11:52

Misschien is het wel herkenbaar: je hebt diverse abonnementen lopen waar je eigenlijk nauwelijks gebruik van maakt. Waarschijnlijk heb je het aantal abonnementen dat je bezit onderschat. Ondertussen blijven de automatische incasso’s doorlopen en is het lastig om er vanaf te komen. Maar wanneer je overweegt om op te zeggen, duurt dit vaak lang, zit je in een telefonische wachtrij of proberen ze je over te halen om het abonnement te behouden. Dit is toch niet waar je tegenwoordig op zit te wachten? Gelukkig bestaan er tegenwoordig opzegservices zoals Xpendy, die je helpen bij het opzeggen van je abonnementen of contracten. De diensten van Xpendy maken het opzeggen weer wat gemakkelijker.

We weten allemaal hoe lastig het opzeggen van abonnementen kan zijn

Het opzeggen van abonnementen kan soms een lastige en tijdrovende klus zijn. Veel bedrijven maken het opzeg proces bewust ingewikkeld, in de hoop dat klanten het opgeven en het abonnement behouden. Daarnaast moet je vaak precies weten welke informatie je moet verstrekken om je abonnement op te zeggen, zoals persoonlijke gegevens en contractnummers. Ook moet je rekening houden met opzegtermijnen en opzegboetes die kunnen oplopen als je niet op tijd opzegt. Dit kan resulteren in onnodige kosten en frustratie.

Zeg je abonnementen snel en eenvoudig op via Xpendy!

Xpendy is een opzegservice die het opzeggen van abonnementen voor consumenten aanzienlijk vereenvoudigt. Wanneer je zelf jouw abonnementen wilt opzeggen, komt hier ongemerkt veel bij kijken. Welke informatie heb je nodig om een opzegbrief op te stellen en waar dien je deze brief naartoe te sturen? Xpendy heeft deze informatie reeds verzameld en maakt het opzeg proces voor jou een stuk eenvoudiger. Het enige dat jij hoeft te doen, is het invullen van jouw NAW-gegevens op de opzegpagina. Na het indienen van jouw gegevens neemt Xpendy het opstellen van jouw opzegbrief voor haar rekening en zullen ze de geschreven opzegbrief versturen naar de betreffende organisatie.

Hoe gaat Xpendy dan te werk?

De opzegservice biedt een uitkomst om tijd en moeite te besparen. Geen gedoe meer met lange telefonische wachtrijen of gesprekken met een medewerker die je probeert te overtuigen om te blijven. Xpendy genereert automatisch één of meerdere opzegbrieven voor jou, waardoor je zelf geen opzegbrief meer hoeft te schrijven.

In Nederland bedragen de kosten voor het opzeggen van jouw lidmaatschap €29,95. Na het plaatsen van een bestelling, wordt op je bankafschrift ‘Xpendy via Mollie’ vermeld. Mollie is de betaalprovider die online betalingen voor bedrijven verwerkt. Xpendy verstuurt de opzegbrief aangetekend, zodat je via een track & trace code jouw brief kunt volgen. Je kunt precies zien wanneer de brief is ontvangen op het hoofdkantoor van de organisatie. Nadat de opzegging in gang gezet is, heeft de organisatie wettelijk 10 werkdagen de tijd, vanaf het moment van ontvangst, om bijvoorbeeld jouw sportschool abonnement op te zeggen. De track & trace code in de e mail fungeert als bewijs van ontvangst en garandeert daarmee een succesvolle opzegging.

Het herroepingsrecht voor consumenten geeft jou het recht om een overeenkomst die via het internet is afgesloten binnen 14 dagen zonder opgave van redenen te annuleren. Dit geldt ook voor de opzegging van een contract via Xpendy. Je hebt dus een opzegtermijn van 14 dagen.

Zeg met slechts één klik je abonnement op

Als je zeker wilt zijn van het opzeggen van je abonnement, dan biedt Xpendy de oplossing. Het opzeggen is eenvoudig – je vult op de opzegpagina jouw persoonlijke gegevens (naam, adres, postcode, e-mail en bankrekeningnummer) in en Xpendy genereert automatisch een opzegbrief. Nadat de opzegbrief is gegenereerd, wordt er eenmalig €29,95 afgeschreven. Zodra de automatische incasso is afgerond, wordt de aangetekende opzegbrief door Xpendy verstuurd en wordt jouw abonnement opgezegd door de organisatie. Of je nu een abonnement wilt opzeggen of meerdere contracten, bijvoorbeeld de Vriendenloterij, Xpendy regelt het voor jou zodra je jouw NAW-gegevens invult op de opzegpagina, dan wordt de opzegbrief voor jouw gemaakt.

Al je abonnementen op één plek met Mijn Xpendy

Met Mijn Xpendy, een onderdeel van de opzegservice Xpendy, kun je gemakkelijk inzicht krijgen in alle abonnementen die je momenteel hebt lopen. Het is een handige abonnementenservice die je direct laat zien welke abonnementen je beheert. Maar dat is nog niet alles – naast inzicht biedt Mijn Xpendy ook de mogelijkheid om gratis je abonnementen op te zeggen. Met Mijn Xpendy mis je nooit meer een opzegtermijn. Het dashboard biedt een duidelijk overzicht van wanneer je abonnementen aflopen en er wordt ook op tijd aan herinnerd. Daarnaast kun je via Mijn Xpendy gemakkelijk jouw abonnement opzeggen. Je kunt via de site met één klik de abonnementen in jouw dashboard via Xpendy opzeggen.

Het abonnement op Mijn Xpendy kost slechts €4,95 per maand en helpt je dus geld te besparen door maandelijks te kunnen opzeggen met slechts één klik. Daarnaast hoef je nooit meer een opzegtermijn te missen en bespaar je hierdoor mogelijk honderden euro’s per jaar.